Connect with us

Ελλάδα

«Νέο ισχυρό κύμα χιονιά από τη Δευτέρα»

Published

on

Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και ετοιμότητα, αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

Ένα νέο κύμα χιονιά θα σαρώσει τη χώρα από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

«Αναμένουμε και τρίτο κύμα κακοκαιρίας την Δευτέρα που ίσως είναι και το ισχυρότερο. Το κύμα αυτό θα αφορά περιοχές από Θεσσαλία και πιο νότια με την Πελοπόννησο, την Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη να βρίσκονται στο επίκεντρο των έντονων φαινομένων» γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Το τρίτο αυτό κύμα θα είναι και πάλι αποτέλεσμα ενός ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού το οποίο θα ξεκινήσει και πάλι από τις ακτές της δυτικής Ιταλίας και θα ακολουθήσει μια πιο νότια τροχιά σε σχέση με αυτό που μας απασχολεί τώρα και αυτός είναι και ο λόγος που θα επηρεαστεί από έντονα φαινόμενα και η Κρήτη με χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Πολύ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέσα στην Δευτέρα σε Πελοπόννησο, Στερεά και Εύβοια και χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και ετοιμότητα» επισημαίνει.

«Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένουμε και πάλι στην Αττική την Δευτέρα και μέχρι το πρωί της Τρίτης με αυξημένες τις πιθανότητες αυτό το κύμα να επηρεάσει και το λεκανοπέδιο. Μεγάλες πιθανότητες εμφανίζονται και στον παράγοντα “χιονόστρωση” μιας και η ατμόσφαιρα θα έχει ήδη ψυχθεί αρκετά ενώ ψυχρότερες αέριες μάζες θα εισβάλουν στο νομό. Εκτιμούμε με τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία ότι αυτό το κύμα θα ευνοήσει σημαντικά το νομό σε ότι αφορά τις χιονοπτώσεις με αποτέλεσμα οι πιθανότητες για προβλήματα να εμφανίζονται πολύ αυξημένες» σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης.

 

Πηγή news.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz