Connect with us

EDITOR

Νέο αστυνομικό μέγαρο:”Ναι” από το ΔΣ Κορίνθου

Published

on

22 θετικές ψήφους ήθελε για να περάσει από το Δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου, η παραχώρηση χώρου του δήμου Κορινθίων στο υπουργείο πολιτικής προστασίας για την ανέγερση νέου αστυνομικού μεγάρου.

Ο Δήμαρχος τόνισε την αναγκαιότητα της κατασκευής και σημείωσε την ύπαρξη και του υπουργικού αιτήματος καλώντας όλους τους συμβούλους να υπερψηφίσουν.

Ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Ζαχαριάς τόνισε από την πλευρά του την υποχρέωση του δήμου να βοηθήσει τους αστυνομικούς συμβάλλοντας στην ανέγερση του κτιρίου.

Ο Αλέξανδρος Πνευματικός αναρωτήθηκε για την ύπαρξη άλλου ακινήτου, ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ, το οποίο μάλιστα βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από το οικόπεδο του δήμου και ζήτησε να μην δοθεί ένα ακίνητο μεγάλης αξίας το οποίο έχει πληρωθεί από τους δημότες. Δήλωσε δε πως δεν ψηφίζει υπέρ της παραχώρησης.

Ο Δήμαρχος απάντησε πως το συγκεκριμένο οικόπεδο κακώς χρυσό πληρώθηκε κατά την αγορά του διότι αγοράστηκε για νεκροταφείο ενώ ήταν ακατάλληλο για τέτοια χρήση.

Ο Νίκος Σταυρέλης αναφέρθηκε στο ιστορικό αγοράς του οικοπέδου και στο τοπικό ρυμοτομικό που διέπει τον χώρο και κάνει λόγο για χρήση του ως νεκροταφείο. Υπενθύμισε την συζήτηση του 2020 και το αίτημα του αστυνομικού διευθυντή Κορινθίας σημειώνοντας τις ενστάσεις που είχε τότε καταθέσει αλλά και την ακύρωση της απόφασης λόγω συγκεκριμένων ελλείψεων, (απουσία πλειοψηφίας 2/3 κτλ) και όχι λόγω σπουδαιότητας του έργου.

Ενημέρωσε για την ένσταση του περί απουσίας υπουργικού εγγράφου που να αιτείται τον χώρο ενώ κατήγγειλε πρακτικές πίεσης κάποιων αστυνομικών προς μέλη της παράταξης του για θετική ψήφο. ” Αφού υπάρχει έγγραφο Υπουργού σήμερα, μετά την παρέμβαση του Δημάρχου, η παράταξη μας είναι εδώ και ψηφίζει θετικά με προϋπόθεση χρηματοδοτικού προγράμματος και υλοποίηση εντός τριετίας.”

Η σύμβουλος Μιχαλίτσα Ξύδη αναφέρθηκε στην αγορά του οικοπέδου από χρήματα δημοτών και κατηγόρησε την δημοτική αρχή πως παραχωρεί περιουσία αγνοώντας τα συμφέροντα των πολιτών. Επεσήμανε δε ότι η Κόρινθος θα μείνει ανοχύρωτη με την μεταφορά αυτή ενώ η μεγάλη απόσταση θα δυσκολέψει την μετακίνηση των πολιτών. Η ψήφος ήταν αρνητική.

Ο σύμβουλος Βασίλης Ταγαράς έθεσε ένα ηθικό ζήτημα ρωτώντας “που ανήκει η αστυνομία; Δεν ανήκει στους Κορινθίους. Αγοράστηκε το 1992. Δεν αξιοποιήθηκε ποτέ. Να το αφήσουμε έτσι; Η αστυνομία ανήκει στην κοινωνία μας είναι ηθική μας υποχρέωση η παραχώρηση.

Θετική ήταν και η τοποθέτηση του συμβούλου Σταύρου Κεφαλά.

Ο Δημήτρης Μανωλάκης από την πλευρά του υπενθύμισε δηλώσεις προηγούμενου ταξιάρχου για αναγκαιότητα ύπαρξης κτιρίου εντός της πόλης αλλά και την προσπάθεια προ 15ετίας κατασκευής η οποία τότε ακυρώθηκε από τους ίδιους τους αστυνομικούς.“Ας συγχωρατε τον κ.Σταυρέλη που ζήτησε το έγγραφο του υπουργού” σημείωσε προκαλώντας την αντίδραση του αντιδημάρχου Ζαχαριά για να καταγγείλει ο σύμβουλος πως “δέχτηκα απειλές σήμερα για το θέμα”.

Ο Αντιδήμαρχος Καρασσάβας στην τοποθέτηση του ζήτησε να μείνουν όλοι στο ουσιαστικό του ζητήματος, την ανάγκη υλοποίησης για την αστυνομική διεύθυνση. Τόνισε δε πως “αν δεν γίνει σε 3 χρόνια, θα το πάρουμε πίσω!”

Ο Γιώργος Μουρούτσος μίλησε για την ακαταλληλότητα του υπάρχοντος κτιρίου η οποία καθιστά την παραχώρηση αναγκαία.

Υπέρ της παραχώρησης του οικοπέδου ήταν και η απόφαση του τοπικού συμβουλίου Κορίνθου η οποία ήρθε σε γνώση του ΔΣ.

Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Κορδώσης αποχώρησε στην διάρκεια της συζήτησης διαμαρτυρόμενος για το επίπεδο της και ως εκ τούτου δεν έλαβε μέρος στην ψηφοφορία.

 

Η τελική ψηφοφορία διαμορφώθηκε μετά από ολιγόλεπτη διακοπή λόγω τεχνικών ζητημάτων στην σύνδεση δημοτικών συμβούλων, ως εξής: 22 Θετικές ψήφοι , 1 λευκό, 3 αρνητικές ψήφοι.

Απόντες από την συνεδρίαση ήταν ο Χρήστος Μελέτης, ο Πελοπίδας Καλλίρης -ο οποίος αποχώρησε λόγω σοβαρού ζητήματος, και ο Μαρίνος Κονδύλης

 

 

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz