Connect with us

EDITOR

Νέα συνεδρίαση στον ΑΟΣΑΚ – Το αίτημα της Κορίνθου

Published

on

Το πρόβλημα δεν λύθηκε γιατί η απόφαση δεν τηρείται! Το νερό από το Στυμφαλία δεν φτάνει στις περιοχές του δήμου Κορινθίων διότι αφενός συνεχίζουν ποσότητες να πέφτουν στην λίμνη για τον εμπλουτισμό της και αφετέρου διαμοιράζεται στους τρεις δήμου, Κορινθίων, Βέλου – Βόχας και Σικυωνίων με αποτέλεσμα να φτάνει στους παραγωγούς με την σταγόνα!

Αν κανείς υπολογίσει σε αυτό το καθεστώς και τις κλοπές ύδατος που όλοι γνωρίζουν πως γίνονται στην διαδρομή από την Στυμφαλία ως την πεδινή Κορινθία, τότε κατανοεί πως τα πράγματα είναι περίπλοκα. Ο ΑΟΣΑΚ ως αρμόδιος φορέας έχει ευθύνη και υποχρέωση να διασφαλίζει την διαχείριση του νερού. Τα δεδομένα, οι καταγγελίες και οι αναφορές αποδεικνύουν πως κάτι τέτοιο δεν γίνεται.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων βλέποντας την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώθηκε, ζήτησε εκ νέου συνεδρίαση του οργανισμού και νέα απόφαση ώστε να διευκρινιστεί πως το νερό θα πρέπει αποκλειστικά να φτάσει στο δήμο Κορινθίων για 10 ημέρες ώστε να επιτευχθεί ο εμπλουτισμός και να μην ξεραθούν οι καλλιέργειες. Αναλόγως θα συμβεί και στις περιπτώσεις των άλλων δήμων. Η νέα συνεδρίαση αναμένεται σήμερα ή αύριο.

“Λογική διευθέτηση χρειάζεται και αυτό που συμφωνούμε να τηρείται” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Νανόπουλος καταλήγοντας πως  “Όλα εξαρτώνται από την επίβλεψη, την τήρηση των συμφωνηθέντων  και την απόφαση του ΔΣ , διότι υπάρχουν και υπαναχωρήσεις ξέρετε.”

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz