Connect with us

Ελλάδα

Νέα απάτη στο όνομα της «Τράπεζας Πειραιώς» -Τα email που στέλνουν επιτήδειοι

Published

on

Σε Λερναία Ύδρα παραπέμπουν οι διαδικτυακές απάτες που εκτιμάται ότι προκαλούν κάθε χρόνο απώλειες πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Μέσω ψεύτικων email από τράπεζες απατεώνες προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από πολίτες, μέσω της κλοπής προσωπικών κωδικών τους.

Οι απατεώνες χρησιμοποιούν ονόματα οργανισμών και υπηρεσιών, όπως το gov.gr, ή και από τράπεζες προκειμένου να εξαπατήσουν τα θύματά τους, και με τη σειρά τους εκείνοι να πέσουν στην παγίδα.

Αυτή τη φορά οι επιτήδειοι κλέβουν στο όνομα της «Τράπεζας Πειραιώς», συγκεκριμένα στέλνουν μαζικά email που γράφουν το εξής μήνυμα:

«Аγαπητέ ​πελάτη,

ο λογαριασμός σας έχει κλειδωθεί προσωρινά λόγω μη εξουσιοδοτημένων προσπαθειών σύνδεσης.

Για να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο και ακολουθήστε τα βήματα.

Να ΄έχετε μια ομορφη μερα».

Το παραπάνω μήνυμα έχει αποστολέα ένα email που σε καμία περίπτωση δεν είναι της Τράπεζας Πειραι;vς καθώς είναι το εξής: «ocegrug@renater.fr» με θέμα «Κλειδωμένος λογαριασμός».

Τονίζεται ότι πότε η τράπεζες δεν ζητούν επικαιροποίηση στοιχείων μέσω email και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή -όπως το να ελέγχεται το email αλλά και το μήνυμα πώς είναι γραμμένο- για να μην πέσετε θύμα ηλεκτρονική απάτης.

 

Οι ενδείξεις που μπορεί να δείχνουν fake ιστοσελίδα

 

  • Οι ψεύτικες ιστοσελίδες τραπεζών προσομοιάζουν αρκετά με τις νόμιμες ιστοσελίδες της τράπεζάς σας.
  • Οι ψεύτικες ιστοσελίδες θα διαθέτουν συχνά ένα αναδυόμενο παράθυρο, με το οποίο θα σας ζητείται η εισαγωγή των εξατομικευμένων διαπιστευτηρίων ασφαλείας σας. Οι τράπεζες δεν κάνουν χρήση τέτοιων αναδυόμενων παραθύρων.

 

Αυτές οι ιστοσελίδες συχνά εμφανίζουν:

  1. Επείγον: Δεν θα συναντήσετε ποτέ τέτοιου είδους μηνύματα σε νόμιμες ιστοσελίδες.
  2. Αναδυόμενα παράθυρα: Χρησιμοποιούνται συνήθως για τη συλλογή ευαίσθητων προσωπικών σας πληροφοριών. Μην τα επιλέγετε και αποφεύγετε την υποβολή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε αυτά.
  3. Ελλαττωματικός σχεδιασμός: Να είστε προσεκτικοί σε ιστοσελίδες που παρουσιάζουν ελαττώματα στον σχεδιασμό τους ή ορθογραφικά λάθη και λάθη γραμματικής ή σύνταξης.

 

Τι πρέπει να κάνετε

Για τη προστασία σας θα πρέπει να:

  1. ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος
  2. ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)
  3. Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz