Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Νέα αντιπαράθεση Σταυρέλη Νανόπουλου με αφορμή την απόσυρση μιας υποψηφιότητας

Published

on

Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση Νανόπουλου – Σταυρέλη προκάλεσε η απόσυρση της υποψηφιότητας ενός υποψηφίου (κατά πληροφορίες πρόκειται για τοπικό σύμβουλο από το Περιγιάλι) της Πνοής Δημιουργίας. Ο Νίκος Σταυρέλης κατήγγειλε το περιστατικό, μέσω ανάρτησης στο facebook, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο εν λόγω υποψήφιος κατά την παρουσία του στο πρωτοδικείο για να αποσύρει την υποψηφιότητά του συνοδευόταν από τον ίδιο τον δήμαρχο!

Ο απερχόμενος έπεισε υποψήφιο του Τοπικού Συμβουλίου Περιγιαλίου, τον συνόδευσε μάλιστα μέχρι το Πρωτοδικείο, να ανακαλέσει την υποψηφιότητά του με το συνδυασμό μας. Ουδέποτε πίεσα άνθρωπο να είναι υποψήφιος μαζί μου. Καθαρό παιχνίδι και έτσι θα συνεχίσω.
Ταξίματα δεν υπάρχουν από μένα. Η ανηθικότητα και η αδυναμία στο μεγαλείο τους. Τώρα καταλαβαίνω πολλά. Οι ενέργειες αυτές με πεισμώνουν, μας δυναμώνουν. Οι Κορίνθιοι έχουν μνήμη και κρίση. Λίγες ημέρες ακόμα έμειναν…“.

Ο δήμαρχος Κορινθίων απάντησε άμεσα διαψεύδοντας οποιαδήποτε συμμετοχή του στην απόφασή του υποψήφιου, πολλώ δε μάλλον ότι τον συνόδεψε στο πρωτοδικείο.

Σχετικά με δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας από την πλευρά του κ. Σταυρέλη αναφορικά με παραίτηση μέλους του συνδυασμού του δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος δεν έχει ΚΑΜΙΑ ανάμειξη στο θέμα αυτό, ούτε συνόδευσε τον υποψήφιο του στο Πρωτοδικείο όπως ΨΕΥΔΩΣ ο κ.Σταυρέλης αναφέρει.
Καλό θα ήταν ο κ. Σταυρέλης να αναζητήσει τις αιτίες των προβλημάτων του συνδυασμού του και να μην προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες αλλού…”.

Πριν απο λίγο η ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, με ανακοίνωση που υπογράφει ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδυασμού Μπάμπης Ντιγκιρλάκης, σχολιάζει το γεγονός:

Η “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ”, αισθάνεται την υποχρέωση να εκφράσει την ιερά αγανάκτησή της, να στηλιτεύσει με τον εντονότερο και κατηγορηματικότερο τρόπο και να αποκρούσει ως εντελώς απαράδεκτες, ανάρμοστες και προεχόντως αντιδημοκρατικές, τις μεθοδεύσεις των κύκλων εκείνων που είχαν την ατυχή έμπνευση, αντί να εργαστούν ώστε η πολιτική αντιπαράθεση, να παραμείνει στο επίπεδο θέσεων, προτάσεων και επιχειρημάτων (τα οποία και μόνον υπηρετούν τον γόνιμο και παραγωγικό διάλογο  προς όφελος των δημοτών), αντιθέτως, να παρέμβουν ανεπίτρεπτα και με τις ανωτέρω πρακτικές, να «επιτύχουν» το θλιβερό αποτέλεσμα της “παραίτησης”, υποψηφίου τοπικού συμβούλου της παράταξής μας, μόλις δύο ημέρες προ της ανακηρύξεως των υποψηφίων από το αρμόδιο δικαστήριο.

Η εικόνα του υποψηφίου να σύρεται χέρι – χέρι στους δικαστικούς διαδρόμους προς υποβολή της ¨παραίτησης¨ του, παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές και παρελθούσες πρακτικές, τις οποίες θα θέλαμε όλοι να μην επιστρέψουν, πλην όμως οι κύκλοι αυτοί επέτυχαν να μας υπενθυμίσουν ότι υπάρχουν δυστυχώς και σήμερα, αυτές οι μελανές σελίδες που προσβάλλουν το πολίτευμά μας αλλά και κάθε υγιώς σκεπτόμενο, δημοκρατικό πολίτη.

Το ασφαλές αποτέλεσμα που επιτυγχάνουν όμως είναι ότι η πράξη αυτή θα κηλιδώσει και θα στιγματίσει ανεπανόρθωτα τους εμπνευστές της, χωρίς κανένα όφελος για τους ίδιους.

Ο συνδυασμός μας θα παραμείνει πιστός στις αξίες και στις αρχές του, μακριά από ανήθικες συναλλαγές και τοξικότητες οι οποίες εκπορεύονται και από την αγωνία που γεννά η διαφαινόμενη βέβαιη εκλογική τους ήττα. Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον κατήφορο, τους παραδίδουμε όμως στην κρίση των συνδημοτών μας και της Κορινθιακής κοινωνίας. Η 8η Οκτώβρη είναι κοντά…

Μπάμπης Ντιγκιρλάκης

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz