Connect with us

Ελλάδα

Μόρια: Αφγανές ράβουν 500 μάσκες κάθε μέρα για ευπαθείς ομάδες

Published

on

Τη στιγμή που στη Μυτιλήνη και όπως σε κάθε άλλη πόλη της Ελλάδας οι μάσκες έχουν τελειώσει από τα φαρμακεία, στη Μόρια έκαναν αυτό που γνωρίζουν να κάνουν καλά. Να επιβιώσουν με αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη.

Σε ένα μικρό κτίριο κοντά στη Μόρια μια ομάδα τεσσάρων Αφγανών γυναικών εθελοντικά έσπευσε να ράψει μάσκες για τον πληθυσμό του καταυλισμού. Η Stand By Me Lesvos, μια ελληνική ΜΚΟ  χρησιμοποίησε ραπτομηχανές από ένα προηγούμενο πρότζεκτ ενώ μια μοδίστρα από την Καμπούλ έδειξε στις υπόλοιπες γυναίκες την τεχνική,

Οι γυναίκες εργάζονται με γρήγορο ρυθμό και ήδη από την πρώτη μέρα έφτιαξαν 500 μάσκες, οι οποίες κατασκευάζονται από βαμβακερό ύφασμα που αγοράζεται από τοπικά καταστήματα. Οι μάσκες στη συνέχεια συσκευάζονται σε πλαστικά περιτυλίγματα τα οποία αγοράζονται από τοπικό σούπερ μάρκετ και συσκευασμένες όπως είναι οδηγούνται στο ΚΥΤ.

Οι μάσκες, δίνονται δωρεάν και αρχικά διανέμονται μόνο σε πρόσφυγες ή μετανάστες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και έχουν ήδη αναπνευστικά προβλήματα.

Πηγή: Poltikalesvos

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz