Connect with us

Ελλάδα

Μπαράζ σεισμών στην Πάτρα – «Παρακολουθούμε το φαινόμενο» λένε οι σεισμολόγοι

Published

on

Ασθενής σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 8.15 σήμερα το πρωί, στην Πάτρα και σε αρκετές περιοχές της Αχαΐας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε 9 χιλιόμετρα νότια της Πάτρας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 14 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 11 χιλιόμετρα νότια της Πάτρας.

Σημειώνεται ότι από τις 5.30 σήμερα το πρωί έχουν γίνει αισθητές στην Πάτρα τουλάχιστον έξι ασθενείς σεισμικές δονήσεις, με μέγεθος από 3,1 έως 2,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, οι οποίες συνοδεύονταν από υπόκωφη βοή.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και του Εργαστηρίου Σεισμολογίας, Ευθύμιος Σώκος, «βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς σήμερα το πρωί μία σεισμική ακολουθία, που έχει ως επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Χαλανδρίτσας. Η περιοχή είναι γνωστή για την σεισμικότητά της και παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Να υπενθυμίσουμε ότι ακόμη μία ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωπαϊκού – Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (2/4), στις 05:32, σε περιοχή της Αχαΐας, κοντά στην πόλη της Πάτρας.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στο 1 χλμ.

Το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 9 χλμ. νότια της Πάτρας.

3 Ρίχτερ από το Γεωδυναμικό

αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 5 χλμ., και επίκεντρο τα 9 χλμ. νότια της Πάτρας

Ο σεισμός, αν και μικρός, έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές της Πάτρας

Στην περιοχή ακολούθησαν δύο μικρότεροι σεισμοί μεγέθους 2,6 Ρίχτερ.

Δείτε στη gallery το σεισμό, όπως τον κατέγραψε ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Δικτύου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι τοποθετημένος στο Ριόλο του νομού Αχαΐας.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz