Connect with us

EDITOR

Μπέρδεψε την λαική συνέλευση με…εκλογές ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ

Published

on

«Ήρθα να σας πω αλήθειες» είπε αμέσως μόλις έλαβε το λόγο ο Νίκος Σταυρέλης στην χθεσινή λαική συνέλευση του Λεχαίου με αντικείμενο το νερό. Δηλαδή οι άλλοι πήγαν να πουν ψέμματα; Το εύλογο ερώτημα στα χείλη μας μόνο που ο ίδιος ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ το απάντησε ευθύς με την τοποθέτηση του αφού όλη η ουσία της ήταν η στοχοποίηση της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Κορινθίων, ο χαρακτηρισμός τους ως αδιάφοροι και ανεπαρκείς.

Ο Νίκος Σταυρέλης με έντονο τόνο και ενώ όλοι οι ομιλητές διατηρούσαν χαμηλούς τόνους και συνδιαλέγονταν, διεμήνυσε εκ μικροφώνου στους παραγωγούς πως θα πει αλήθειες. Οι αναφορές του δεν άγγιξαν τις ευρύτερες αιτίες της λειψυδρίας, ούτε και τις διαχρονικές ευθύνες που οδήγησαν την κατάσταση σήμερα σε αδιέξοδο. Δεν άγγιξαν τον ΑΟΣΑΚ που έχει την ευθύνη της διαχείρισης του νερού, δεν άγγιξαν την περιφέρεια που έχει την ευθύνη ολοκλήρωσης έργων που οι ίδιοι οι παραγωγοί έχουν ζητήσει και έχουν λάβει υποσχέσεις πως θα γίνουν αλλά δεν γίνονται.

Οι αναφορές ήταν ΜΟΝΟ για το κομμάτι του δήμου, έναν φορέας που ουσιαστικά είναι ο τελευταίος τροχός , ο φορέας που δεν έχει αρμοδιότητα διαχείρισης. Και όμως! Ήταν ο μόνος που δέχτηκε έγκληση από το Νίκο Σταυρέλη. Κανένας Υπουργός, κανένας Περιφερειάρχης, κανένας υπουργός πρώην και νυη, κανένας που κατείχε θέση και έδωσε το παρόν σήμερα όπως ο Γιώργος Δέδες ή ο Φάνης Κουρεμπές.

Είπε λοιπόν ο κ.Σταυρέλης πως 0 δήμος δεν έχει ολοκληρώσει τον Βιολογικό. Είπε πως στην μελέτη που ο δήμος μιλά για δημοτική ενότητα Άσσου Λεχαίου συγκαταλέγεται μόνο το Λέχαιο και καμία άλλη περιοχή. Είπε πως , ακόμα και το έργο να γίνει το νερό θα έρθει σε 1,5 χρόνο. Είπε ακόμα ο δήμος και η ΔΕΥΑΚ να πάρουν δάνειο απο τράπεζα και να υλοποιήσουν τα έργα μόνοι τους χωρίς να αναμένουν τις εγκρίσεις του Υπουργείου. Δεν αναγνώρισε τις ενέργειες του καλοκαιριού, δεν παραδέχτηκε τις καθοριστικές παρεμβάσεις του Δημάρχου όταν όλοι στην αίθουσα το έπραξαν.

Ο Νίκος Σταυρέλης ήταν δημοτική αρχή Κορινθίων για 11 χρόνια από τα 13 του Αλέξανδρου Πνευματικού. «Εμείς οι παραγωγοί φωνάζουμε 10 χρόνια» είπε ο Πρόεδρος Γιαννακουλόπουλος. Άραγε εκείνη η δημοτική αρχή δεν άκουγε; Δεν γνώριζε για τον ΑΟΣΑΚ; Δεν έβλεπε πως οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αυξάνουν και πως αυτά τα έργα θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα; Γιατί δεν τα δρομολόγησε ώστε σήμερα να είναι εν λειτουργία;

Διότι αν το αποχετευτικό είχε εκτελεστεί από την δημοτική αρχή Σταυρέλη, ο ίδιος έχει παραδεχτεί πως «δεν κατορθώσαμε να το δημοπρατήσουμε», αν ο βιολογικός είχε ολοκληρωθεί και δεν παραδιδόταν ως έργο κολλημένο στη νέα δημοτική αρχή, αν τα μικροφράγματα που σήμερα δεσμεύτηκε ο Βασίλης Νανόπουλος να κάνει με έξοδα του δήμου παρ ότι είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας, είχαν γίνει, αν είχε καταγγελθεί ο ΑΟΣΑΚ σε σημείο διάλυσης του, αν η ενότητα είχε άρτιο και ελεγχόμενο δίκτυο ώστε να μην υπάρχουν κλοπές ύδατος, τότε ίσως σήμερα να μην είμασταν στο «σημείο μηδέν», η φράση ανήκει στο Νίκο Σταυρέλη.

Η σημερινή τοποθέτηση του Νίκου Σταυρέλη ήταν εκλογική. Δεν ήταν παρέμβαση ουσίας στο πρόβλημα. Ήταν παρέμβαση έγκλησης της δημοτικής αρχής η οποία όμως, για κακή του τύχη, είναι η μοναδική που διασώθηκε στην σημερινή συνέλευση όντας η μοναδική που έχει προχωρήσει σε ενέργειες ουσίας, σε ενέργειες με αποτέλεσμα σε όφελος των παραγωγών.

Είναι αρκετές αυτές οι παρεμβάσεις; Σίγουρα όχι. Και οι υπόλοιποι φορείς ευθύνης πρέπει να πράξουν τα όσα τους αναλογούν για να υπάρξει αποτέλεσμα. Σίγουρα όμως δεν μπορείς να μηδενίζεις αυτές που έχουν γίνει, πόσο δε μάλλον όταν η απουσία των υπολοίπων – ακόμα και σε παρουσία- είναι ηχηρότατη, προκειμένου να αποκομίσεις τα όποια εκλογικά οφέλη.

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz