Connect with us

Επικαιρότητα

Μουσικό Σχολείο Κορίνθου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ετές εκπαιδευτικό project κατά του ρατσισμού

Published

on

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ολοκλήρωση συμμετοχής του σχολείου μας σε τριετές εκπαιδευτικό project για την καταπολέμηση του Ρατσισμού στο ευρύτερο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Η παρουσίαση των δράσεων του προγράμματος με τίτλο “School Bands against Racism” και η αποτίμηση των αποτελεσμάτων του πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Μουσικού Σχολείου την Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019. Το project είχε συνολική διάρκεια τριών ετών, από το 2017 έως το 2019 και τα ευρωπαϊκά σχολεία με τα οποία συνεργαστήκαμε ήταν το OSG Sevenwolden της Ολλανδίας και HTL1 BAU und Design- Linz της Αυστρίας.

Σκοπός της σύμπραξης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα ρατσισμού, κοινωνικού αποκλεισμού και περιθωριοποίησης μέσω ενός ευρωπαϊκού προσανατολισμού και με κύριο όχημα τη Μουσική. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές μας επισκέφτηκαν σημαντικά πολιτιστικά μνημεία, περιηγήθηκαν σε ευρωπαϊκές πόλεις και έδωσαν συναυλίες επαγγελματικού επιπέδου σε σύμπραξη με τους εταίρους του προγράμματος, Ολλανδούς και Αυστριακούς. Όλα τα παιδιά εργάστηκαν με συνέπεια και υπευθυνότητα και είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές εκπαιδευτικές πρακτικές. Επιπρόσθετα, ανέπτυξαν φιλικούς δεσμούς τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους μαθητές των άλλων χωρών και συνειδητοποίησαν ότι αυτά που μας ενώνουν σε μία δημοκρατική Ευρώπη είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Είμαστε περήφανοι για τους μαθητές μας και ευγνώμονες σε όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος. Ευελπιστούμε σε ανάλογες μελλοντικές δράσεις, οι οποίες προάγουν τη συνεργασία και τη μάθηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz