Connect with us

Αθλητισμός

Μουντιάλ 2022: Άραβας προσφέρει 1 εκατ. δολάρια στον Μέσι για το bisht που φόρεσε στην απονομή

Published

on

Viral έγινε το bisht που φόρεσε ο σεΐχης του Κατάρ στον Λιονέλ Μέσι, λίγο πριν αυτός σηκώσει το τρόπαιο του Μουντιάλ 2022.

Ένα πέπλο που προκάλεσε διάφορα σχόλια, αφού ήταν πολλοί αυτοί που εξέφρασαν την άποψη πως ο Αργεντίνος δεν θα έπρεπε να το φορέσει εκείνη τη στιγμή, καλύπτοντας τη φανέλα της ομάδας του, τα χρώματα της πατρίδας του.

Μπορεί η εν λόγω κίνηση να προκάλεσε αντιδράσεις, όμως ένας Άραβας από το Ομάν φέρεται να προσφέρει ένα εκατ. δολάριο στον Αργεντινό σούπερ σταρ για να αγοράσει τον μανδύα!

Συγκεκριμένα, ο ενδιαφερόμενος ονομάζεται Αχμέντ Αλ Μπαρουάν, είναι πρώην μέλος του Συμβουλίου Συνεργασίας του Ομάν και προφανώς ενθουσιάστηκε από τον μανδύα, με αποτέλεσμα να αναφέρει τα εξής σε ανάρτησή του στο Twitter: “Φίλε μου Μέσι, συγχαρητήρια για την κατάκτηση. Ο Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί με συγκίνησε όταν σου προσέφερε το bisht ως σύμβολο μεγαλοψυχίας και σοφίας. Σου προσφέρω 1 εκατομμύριο δολάρια για να μου δώσεις αυτό τον μανδύα”.

Τι είναι το bisht που φόρεσε ο Μέσι

Το “bisht” είναι ένα ρούχο που φοριέται στον αραβικό κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είναι παραδοσιακός ανδρικός μανδύας και συνήθως φοριέται σε ειδικές περιστάσεις, όπως γάμους και θρησκευτικές γιορτές.

Υπάρχει ένα περαιτέρω νόημα στο “bisht”. Συνήθως φοριούνται από κοσμικούς αξιωματούχους ή κληρικούς. Αυτό σημαίνει ότι έχει την ιδιότητα του ενδύματος και συνδέεται με δικαιώματα, πλούτο και τελετουργικές στιγμές. Είναι το αντίστοιχο του να φοράς μαύρη γραβάτα στον δυτικό κόσμο.

Μέσι

Πλέον ο Μέσι φορώντας το “bisht” θα ξεχωρίζει όταν στο μέλλον κάποιος θα ανατρέξει στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Ο 35χρονος, αναμφισβήτητα ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών, θα είναι για πάντα συνδεμένος με τη συγκεκριμένη ενδυμασία…

thetoc.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz