Connect with us

Κόσμος

Μικρή Γοργόνα: «Πυρά» κατά της Disney για τη μαύρη ηθοποιό που θα παίξει την Άριελ

Published

on

Πριν από λίγες μόλις ημέρες κυκλοφόρησε το πρώτο teaser του ριμέικ της «Μικρής Γοργόνας» με την Άριελ, την οποία υποδύεται πλέον η Χάλι Μπέιλι. Πρόκειται για μία live-action εκδοχή της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων, βασισμένη στην ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Παρά τις θετικές αντιδράσεις που συγκέντρωσε αρχικά το βίντεο που κυκλοφόρησε, γρήγορα το #NotMyAriel άρχισε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ξεσηκώνοντας ένα κύμα αντιδράσεων που κατηγορούσε τη Disney για ρατσισμό.

Δείτε το τρέιλερ

Το hashtag ήρθε ως απάντηση στην ανακοίνωση της εταιρείας παραγωγής, πως η Αφροαμερικανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια R&B, Χάλι Μπέιλι, πρόκειται να ενσαρκώσει τη μικρή γοργόνα. Αν και είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι η ηθοποιός επιλέχθηκε για να παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία, φαίνεται ότι οι πρώτες εικόνες πυροδότησαν αντιδράσεις και απογοήτευση, με τους χρήστες του διαδικτύου να επικρίνουν την επιλογή μιας μαύρης ηθοποιού.

Πολλοί από τους χρήστες του Twitter σημείωσαν ότι η Μπέιλι δεν ταιριάζει με την εικόνα που έχουν όλοι για τη μικρή γοργόνα, δηλαδή ένα κορίτσι με λευκό δέρμα, κόκκινα μαλλιά και γαλανά μάτια. Μεταξύ άλλων, σχολιάστηκε ότι η μαύρη ηθοποιός στον συγκεκριμένο ρόλο, αμαυρώνει τις παιδικές αναμνήσεις του κοινού, καθώς παραμορφώνει τον αγαπημένο χαρακτήρα.

protothema.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz