Connect with us

Επικαιρότητα

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Τα μέτρα «δεν είναι προεκλογικά αντίδωρα» – Αριστεροί του χαβιαριού αντιδρούν

Published

on

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα μέτρα είπε πως  «δεν είναι προεκλογικά αντίδωρα»

Επίθεση στην αντιπολίτευση, διαβεβαίωση πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και αναφορά στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ήταν το τρίπτυχο της εισήγησης του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα μέτρα είπε πως «δεν είναι προεκλογικά αντίδωρα» και πως δεν είναι επιδοματική μια πολιτική που αφορά στο 85% των νοικοκυριών.

Παράλληλα επιτέθηκε στην αντιπολίτευση λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αριστεροί του χαβιαριού και φιλελεύθεροι πολυτελείας κάνουν εύκολη κριτική».

Επικαλέστηκε ανάλυση του Economist λέγοντας πως «η κυβέρνηση πρωτοστατεί στην ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα όμως στηρίζει τους πολίτες.» Όπως είπε, πως αυτό γίνεται με πόρους που δεν επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος και αυτοί διατίθενται με σχέδιο για τις έκτακτες συνθήκες.

Επιπλέον αναφέρθηκε στην ψηφιακή μετάβαση σημειώνοντας πως έχουν καταγραφεί πλέον άνω από 1 δισ ψηφιακές συναλλαγές.

Τέλος ζήτησε από τους υπουργούς να «φορτίσουν όλοι τις μπαταρίες» τους για ένα δύσκολο αλλά ελπιδοφόρο 2023.

Τα θέματα της συνεδρίασης:

-Παρουσίαση από τον υπουργό Επικρατείας Κυριάκο Πιερρακάκη με τίτλο: «Τρία χρόνια ψηφιακό κράτος»,

-Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα του νομοσχεδίου για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, ιστών και κυττάρων,

-Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Κυριάκο Πιερρακάκη και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη σχετικά με το νέο πλαίσιο διακυβέρνησης της οπτικοακουστικής πολιτικής,

-Παρουσίαση από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και την υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη του νέου Κώδικα Μετανάστευσης,

-Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο για την έγκριση του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής 2023,

-Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την υφυπουργό Ζωή Ράπτη του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ψυχική Υγεία.

 

Πηγή: Lifo

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz