Connect with us

Ελλάδα

Μητσοτάκης: “Εκλογές τώρα”

Published

on


Πρόβλημα με τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης και απώλεια της δεδηλωμένης βλέπει η ΝΔ πίσω από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τη ΝΔ, 2 από τους βουλευτές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του την προηγούμενη εβδομάδα, δεν στήριξαν χθες τη συμφωνία των Πρεσπών (Κόκκαλης, Ζουράρις).

Με το ίδιο σκεπτικό, πρόκειται πλέον για μία κυβέρνηση μειοψηφίας 149 βουλευτών και για κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες που συγκροτούνται για να περάσει κάθε νομοσχέδιο.

«Η κατάσταση αυτή είναι πρωτοφανής στην κοινοβουλευτική ιστορία της Ελλάδας και δημιουργεί πρωτόγνωρη αστάθεια στη χώρα, καθώς η ψήφιση κάθε νομοσχεδίου θα είναι στο εξής μια άτυπη ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», τόνισε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εκτίμησε πως θα φέρει περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι θα λύσει και επανέλαβε πως δεν δεσμεύεται από τη συμφωνία και δεν θ’ απεμπολήσει το δικαίωμα που έχει για την άσκηση βέτο στην ενταξιακή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας – όπως λέγεται πλέον κι επισήμως η γειτονική χώρα – στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεχώρισε τρία θέματα ως βασικά που θα κυριαρχήσουν στο δρόμο προς τις κάλπες: η οικονομία, η παιδεία και η δημόσια ασφάλεια.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz