Connect with us

Ελλάδα

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η Ευρώπη έκανε το πιο ισχυρό βήμα προειδοποίησης προς την Τουρκία

Published

on

«Η Ευρώπη έκανε ένα βήμα. Συνήθως κάνει ένα βήμα τη φορά. Έκανε ένα βήμα που αποτελεί την πιο ισχυρή προειδοποίηση στην Τουρκία να αλλάξει συμπεριφορά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

«Για την Ελλάδα οι κυρώσεις δεν είναι αυτοσκοπός. Η απειλή όμως είναι το καλυτερο εργαλείο για να ασκήσουμε πίεση για να αλλάξει συμπεριφορά η Τουρκία» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του μετά τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Δεν θέλουμε την Τουρκία να είναι επιθετικός γείτονας. Αν όμως επιμένει να συνεχίσει υπάρχουν πια κυρώσεις. Ήδη αποφασίστηκαν οι πρώτες και στον ορίζοντα πιο αυστηρό πλαίσιο που θα έχει οικονομικό αντίκτυπο. Η Τουρκία είναι αυτή που καλείται να αλλάξει συμπεριφορά, να καταλάβει ότι η πολιτική της είναι αδιέξοδη» πρόσθεσε.

«Η Ευρώπη κινείται είναι ενωμένη, στηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο και στέλνει μήνυμα ότι είναι παρούσα στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο» συμπλήρωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός.

Σαφής η καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας

Όσον αφορά το κείμενο συμπερασμάτων ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε κυρώσεις διευρύνοντας τη λίστα προσώπων και οντοτήτων που εμπλέκονται σε παράνομες γεωτρήσεις».

«Δεν σταμάτησε εκεί όμως αλλά έδωσε εντολή στον Ζοζέπ Μπορέλ το αργότερο έως το επόμενο ευρωπαϊκό συμβούλιο να υποβάλει μια γραπτή έκθεση που θα αφορά ολοκληρωμένα όλο το φάσμα των ευρωτουρκικών σχέσεων την πολιτική και την εμπορική τους τύχη, στην τελωνειακή αυτή δήλωση. Και στην έκθεση θα περιγράφονται όλα τα εργαλεία της ΕΕ και συμπεριλαμβάνεται ρητά η επέκταση του εύρους των κυρώσεων για την Τουρκία» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz