Connect with us

Ατζέντα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Αντωνίας Κοτζαγεωργίου – Ουλή “Η φυγή προς τη Δύση με το βλέμμα στην Ανατολή”

Published

on

Μνήμες και συγκίνηση στην παρουσίαση του βιβλίου της Αντωνίας Κοτζαγεωργίου – Ουλή
“Η φυγή προς τη Δύση με το βλέμμα στην Ανατολή”

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποίησε την Τετάρτη 07/12 το Κορινθιακό Εργαστήριο Ιστορίας στο Καλογεροπούλειο Ίδρυμα.
Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην παρουσίαση του βιβλίου της Αντωνίας Κοτζαγεωργίου Ουλή “Η φυγή προς τη Δύση με το βλέμμα στην Ανατολή” , στα πλαίσια των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

“Η φυγή προς τη Δύση με το βλέμμα στην Ανατολή” είναι ο τίτλος του βιβλίου όπου έχουν καταγραφεί οι μνήμες μιας Μικρασιάτισσας , όπως παρουσιάζονται σε αυτό το αυτοβιογραφικό έργο.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από την φιλόλογο Βάσια Θηβαίου και προσέγγιση σε χαρακτηριστικά σημεία του από την συγγραφέα Ελσα Λιαροπούλου.

Την συζήτηση συντόνισε η εκπαιδευτικός Σοφία Δασκαλοπούλου.

Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε η ηθοποιός Πολυξένη Ορκοπούλου.

Το πρώτο βιβλίο της Αντωνίας Κοτζαγεωργίου – Ουλή είναι το αποτέλεσμα της ανάγκης που δημιουργήθηκε στο διάβα του χρόνου για να διαφυλαχθεί η ιστορική διαδρομή της οικογένειας αναφερόμενη ταυτόχρονα στα ιστορικά γεγονότα.
Για την πραγματοποίηση αυτής της επιθυμίας και την δημιουργία αυτού του βιβλίου η βοήθεια από τα εγγόνια της συγγραφέως ήταν καθοριστική.

Στο βιβλίο περιγράφεται ο διωγμός και στη συνέχεια η προσπάθεια των προσφύγων με απλό αλλά πολύ περιγραφικό τρόπο, για να παραμείνουν, να ορθοποδήσουν και να αφομοιωθούν στην ελληνική κοινωνία το πρώτο μισό του εικοστού αιώνα στην Ελλάδα.

Μια αναδρομή στον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας , της εγκατάστασης τους στα κακοτράχαλα εδάφη του Συνοικισμού Κορίνθου, τους αγώνες τους για επιβίωση αλλά και ενσωμάτωσή τους στα νεότερα χρόνια.

Η παρουσίαση του βιβλίου έχει καταγραφεί και σε video, όπου χαρακτηριστικά αποσπάσματα θα σας παρουσιάσουμε τις επόμενες ημέρες.

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz