Connect with us

Επικαιρότητα

Με επιτυχία και χωρίς φασαρίες έγιναν χθες οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Δεν εμφανίστηκε η “Ελληνική Λύση”.

Published

on

Τελικά, ούτε ο Κυριάκος Βελόπουλος ούτε κανείς από τους οπαδούς του εμφανίστηκαν χθες έξω από την ανοιχτή δομή φιλοξενίας των προσφύγων στην πόλη μας. Αρκέστηκαν σε προκλητικές δηλώσεις και προθέσεις εκτός και μακριά από όλους εκείνους που στηρίζουν καθημερινά με δουλειά και αγάπη τους κατατρεγμένους.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Μόνο μερικοί τολμηροί πέρασαν ανάμεσα από τα ΜΑΤ που είχαν κάνει έναν προστατευτικό διάδρομο και ζήτησαν να μπουν στη δομή, πράγμα που δεν τους επετράπη (ναι, τα ΜΑΤ ήταν εκεί, μπροστά σε αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν και όχι σε αυτούς που θέλουν να προκαλέσουν).

Οι συγκεντρώσεις έληξαν χωρίς φασαρίες, δεν ήταν αυτός ο σκοπός τους άλλωστε, ενώ τα ΜΑΤ είχαν φτάσει ακόμα και έξω από το Επιμελητήριο στην οδό Ερμού.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος αγνάντεψε και την κλειστή και την ανοιχτή δομή από το αυτοκίνητό του, έκανε τις γνωστές δηλώσεις περί ξερονησίων και απομόνωσης, ειρωνεύτηκε και πήγε να παρακολουθήσει την εκδήλωσή με την άνεσή του.

Από την άλλη μεριά οι πρόσφυγες της δομής παρέμειναν φοβισμένοι εκεί που τους παραπετάξανε να παλεύουν να ζήσουν σε συνθήκες όπου το να μπορούν να φάνε ένα φαγητό που τους αρέσει και να κάνουν ένα ζεστό μπάνιο, δεν είναι καθόλου δεδομένο ούτε και εύκολο.

Οι άνθρωποι της αλληλεγγύης, συνεχίζουν τις δράσεις τους. Πάντα δίπλα στους ανθρώπους. Χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Φωτογραφίες και κείμενο
της Όλγας Παπαλεξάνδρου

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz