Connect with us

Κορινθία

Με επιτυχία η εκδήλωση του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου: “Ήπειρος & Μικρά Ασία. Σελίδες Ιστορίας και Πολιτισμού”

Published

on

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο The Stanley στις 18 Δεκεμβρίου, η επιστημονική και καλλιτεχνική εκδήλωση του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου “Ήπειρος & Μικρά Ασία. Σελίδες Ιστορίας και Πολιτισμού”.

Το 1922 στα παράλια της Μικράς Ασίας γραφόταν η τελική πράξη ενός Οράματος που παραδόθηκε στις φλόγες. Ενάμιση εκατομμύριο ψυχές πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς. Τους πρόσφυγες αυτούς, που συνέβαλαν καταλυτικά στον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας, θέλησε να τιμήσει ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου.

Μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, ομιλίες και μουσικοχορευτικά δρώμενα, η λάμψη, η καταστροφή και η μετέπειτα δημιουργία συνδέθηκαν με το στοιχείο της Ηπείρου μέσα από τις σελίδες της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών κος Ουζούνογλου  Νικόλαος. Παρουσίαζε ο Προϊστάμενος της ΕΡΑ Ιωαννίνων κος Τζόκας Παναγιώτης . Το Μουσικό Συγκρότημα του Θοδωρή Τασούλα , το Μουσικό Σχήμα των Αδελφών Κόντη, το Χορευτικό Εργαστήρι Νέας Ιωνίας, καλλιτεχνικά μετέφεραν στους παρευρισκόμενους το αίσθημα της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας της Ηπείρου.

Το ΔΣ του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου, θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους  αυτούς που συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης, αυτούς που συνέβαλαν εθελοντικά και αφιλοκερδώς.

Ευχαριστεί τα Μέλη του, τους φίλους, τους θεσμικούς οι οποίοι παρευρέθηκαν σε αυτή την ιδιαίτερη εκδήλωση.

Ο Σύνδεσμος Γυναικών Ηπείρου με βάση τους καταστατικούς στόχους του, το όραμα των ιδρυτών αλλά και το όραμα του τωρινού Διοικητικού Συμβουλίου, θα συνεχίσει μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις να αναζητά τα ίχνη της πολιτιστικής παράδοσης της Ηπείρου, που θα μπορούσαν να γίνουν οδηγοί για μια Ελλάδα που θέλει να προχωράει μπροστά!

 

Κασίμη Ιωάννα

Πρόεδρος

Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz