Connect with us

Ελλάδα

Πως αυτή η χώρα επέλεξε να ευχαριστήσει τους γιατρούς στον καιρό την πανδημίας

Published

on

Η Αίγυπτος αποφάσισε να πει στην πράξη «ευχαριστώ»
Με έναν απολύτως συμβολικό αλλά και πρακτικό τρόπο, η Αίγυπτος επέλεξε να τιμήσει τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όλης της χώρας, εν μέσω της πανδημίας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μοχάμεντ Μαϊάτ, η Αίγυπτος θα εκδώσει 10 εκατομμύρια νομίσματα της μιας αιγυπτιακής λίρας και 5 εκατομμύρια της μισής λίρας με ανάγλυφο το σήμα του Ιατρικού προσωπικού της Αιγύπτου.

Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν αποφάσισε να αποδώσει φόρο τιμής στους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν μάχη από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα. Την απόφαση αυτή επικρότησαν ήδη ο συνασπισμός των κομμάτων της νεολαίας και των νέων πολιτικών, οι οποίοι και έκαναν λίγους μήνες νωρίτερα την συγκεκριμένη πρόταση. Η αιγυπτιακή κυβέρνηση αποφάσισε πως το λιγότερο που μπορούσε να κάνει ήταν να ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα.

Επίσης, εγκρίθηκε και πρόσθετο οικονομικό μέτρο για την ενίσχυση του μισθού του ιατρικού προσωπικού που φτάνει συνολικά τα 119 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό θα διανεμηθεί στους 600 περίπου χιλιάδες γιατρούς και νοσηλευτές, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Η Αίγυπτος μέχρι και χθες είχε ανακοινώσει συνολικά 170.780 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας, ενώ ο αριθμός των νεκρών είναι λίγο κάτω από τις 10 χιλιάδες και συγκεκριμένα 9.751 άνθρωποι.

Έτσι, η Αίγυπτος αποφάσισε να πει στην πράξη «ευχαριστώ» σε όλους τους ήρωες αυτής της πανδημίας, τιμώντας τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν καθημερινά, εδώ και περίπου έναν χρόνο.

Πηγή: e-daily.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz