Connect with us

Επικαιρότητα

Μετανάστες στον Έβρο: Επιβιβάζονται σε τουριστικά λεωφορεία – Ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά

Published

on

Πολλές γυναίκες και παιδιά είναι ανάμεσα στους μετανάστες που βρίσκονταν στην περιοχή Μαράσια.

Σε τουριστικά λεωφορεία επιβιβάζονται οι μετανάστες που βρίσκονταν σε νησίδα στην περιοχή Μαράσια στον Έβρο. Η επιχείρηση διάσωσης διεξάγεται με δυσκολία αφού οι μετανάστες βρίσκονται σε δύσβατο σημείο, ενώ οι άνθρωποι περνούν πέντε – πέντε και φτάνουν στο σημείο όπου βρίσκονται τα λεωφορεία.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που μετέδωσε το MEGA, ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται πολλά παιδιά και γυναίκες, ενώ συνολικά τα άτομα που βρίσκονταν στη νησία ξεπερνούν τα 80.

Οι μετανάστες θα μεταφερθούν στο χωριό Φυλάκιο όπου εκεί βρίσκεται Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων. Εκεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μετανάστες θα ζητήσουν άσυλο, με τη διαδικασία να αναμένεται να κρατήσει αρκετές ημέρες.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

Για την επιχείρηση διάσωσης έχει κινητοποιηθεί η ΕΜΑΚ.

Στο σημείο βρίσκονται ακόμη συνοριοφύλακες, δυνάμεις της Frontex, ενώ στην περιοχή έχει σπεύσει και το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Ορεστιάδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, όταν οι μετανάστες αντίκρισαν τα τηλεοπτικά συνεργεία άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια, ενώ τα παιδιά που βρίσκονταν στην αγκαλιά των μανάδων τους, έκλαιγαν.

Οι μετανάστες βρίσκονταν στη νησίδα από την Παρασκευή, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει κινδυνεύσει κανείς, ούτε έχει τραυματιστεί κανείς.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης

Νωρίτερα, η ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερώσει για την παρουσία μεταναστών σε ελληνικό έδαφος και ότι είχε προχωρήσει σε επικοινωνία με την τουρκική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού: «Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα».

Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».

Σε δύο περιοχές βρίσκονταν οι μετανάστες

Το μεσημέρι είχε γίνει γνωστό ότι άλλοι 25 μετανάστες βρίσκονταν στη Νέα Βύσσα. Οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν από ΜΚΟ, για τις συντεταγμένες και, όπως διαπιστώθηκε σε αυτή τη περίπτωση, τα άτομα βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz