Connect with us

Ελλάδα

Μετακίνηση εκτός νομού: Θα αρθεί η απαγόρευση πριν από το Πάσχα;

Published

on

Μετά από μήνες τηλεκπαίδευσης οι μαθητές των Λυκείων επέστρεψαν σήμερα στο φυσικό τους περιβάλλον, με όπλο τα self tests.

Το αποτύπωμα της νέας «βαλβίδας αποσυμπίεσης», μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, θα φανεί σε περίπου δέκα μέρες από σήμερα, όταν και αναμένονται οι αποφάσεις αναφορικά με τη δυνατότητα απελευθέρωσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων για τον εορτασμό του Πάσχα στο χωριό.

Στην κυβέρνηση επιθυμούν να δώσουν κι άλλες «ανάσες» ελευθερίας αλλά με πολύ προσεκτικό τρόπο, καθώς οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ αγγίζουν τους 800. Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και αρκετοί λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι επιθυμούν απελευθέρωση μετακινήσεων, καθώς οι σκηνές συνωστισμού που παρατηρούνται στα αστικά κέντρα τρομάζουν. Η αποσυμπίεση, όμως, της κοινωνίας σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει χαλάρωση.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ για τις εικόνες συνωστισμού και τα κορονοπάρτι, είπε πως οι μαζώξεις τέτοιου τύπου μπορεί να κοστίσουν και το Πάσχα. «Πληροφορήθηκα ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πάρτι σε γειτονιές με take away ποτά.. Εμείς και η συμπεριφορά μας καθορίζει το τι θα γίνει και το Πάσχα.».

Ποιες οι προθέσεις της κυβέρνησης;

Κυβερνητική πηγή δήλωσε στο Newsbomb.gr πως αν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες, στόχος είναι να επιτραπούν οι περιφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, με τις τελικές αποφάσεις να λαμβάνονται το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Ο ίδιος επισημαίνει πως στην περίπτωση που απελευθερωθούν οι μετακινήσεις σε άλλο νομό, αυτό θα γίνει με συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο βρίσκεται υπό επεξεργασία. Ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε πως και σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιηθούν για όσους ταξιδέψουν, ενώ θα υπάρχουν και αυστηροί έλεγχοι στα διόδια.

Χθες, μάλιστα o υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, κ. Άκης Σκέρτσος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα με την διενέργεια self-tests, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι νωρίς ακόμα.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz