Connect with us

Επικαιρότητα

Μετά τα Άγραφα ήρθε η ώρα της Ζήρειας;

Published

on

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης «συνΔΗΜΟΤΕΣ» Δήμου Σικυωνίων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την είδηση ότι η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει λάβει άδεια από τη ΡΑΕ για την τοποθέτηση 21 ανεμογεννητριών στην κορυφή της μικρής Ζήρειας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Είναι γνωστό ότι η ΕΛΛΑΚΤΩΡ μελετά την προοπτική να τοποθετήσει 21 γιγάντιες ανεμογεννήτριες, στην κορυφογραμμή της Ζήρειας μας. Το έργο είχε προσωρινά «παγώσει», καθώς τα προηγούμενα χρόνια η αγορά των ΑΠΕ είχε κορεστεί. Ωστόσο – μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της ενέργειας- τα επενδυτικά σχέδια των μεγάλων εταιρειών του κλάδου «ξεπαγώνουν». Έτσι, βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα.

Ειλικρινά, δεν μας προξενεί καμία εντύπωση το γεγονός ότι ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν έχει κληθεί ακόμη από την δημοτική αρχή να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για τις προθέσεις της γι’ αυτό το θέμα. Και η εταιρεία, καλά κάνει. Ακολουθεί την ίδια τακτική και στρατηγική που ακολούθησε στα Άγραφα. Άλλωστε, αφού πέτυχε εκεί, γιατί να μην πετύχει εδώ; Στον Δήμο Σικυωνίων, μάλιστα, ίσως να είναι πιο εύκολο! Σε μια τοπική κοινωνία που δείχνει να έχει παραδοθεί άνευ όρων στην διεκδίκηση ενός καλύτερου αύριο.

Τα αναφέρουμε όλα αυτά γιατί χθες το βράδυ, στην Ανοικτή Συνέλευση της Τοπικής Κοινότητας Κιάτου, με θέμα συζήτησης το Τεχνικό Πρόγραμμα 2020, για την πόλη του Κιάτου –δηλαδή για τα έργα που έχει ανάγκη η μητρόπολη του Δήμου μας- παραβρέθηκαν λιγότεροι από 20 συνδημότες μας! Οι μισοί, δε, από αυτούς ήταν τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και έξι από τους 27 Δημοτικούς Συμβούλους: ο επικεφαλής της παράταξής μας Μάρκος Λέγγας και οι κ.κ. Σκαρμούτσος, Ζάρκος, Χουσελάς, Νανόπουλος και Παπαβασιλείου.

Η τοπική κοινωνία εξακολουθεί να μην έχει ενεργό συμμετοχή. Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα την δημοτική αρχή.  Οι εκλογές τελείωσαν, αλλά τα προβλήματα παραμένουν. Στο άμεσο μέλλον θα αντιμετωπίσουμε μεγάλες προκλήσεις (ενεργειακό, μεταναστευτικό κ.ά.) και η τοπική κοινωνία θα πρέπει να ενημερωθεί, ώστε να ενωθεί και –αν χρειαστεί- να αντιδράσει.

Έτσι, λοιπόν, για το μείζον θέμα «Ελλακτώρ-Ζήρεια» δεν περιμένουμε ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας από την δημοτική αρχή. Θα την ξυπνήσει, για μια ακόμα φορά, ο κρότος και θα βρεθεί απροετοίμαστη. Η εικόνα είναι γνωστή από το παρελθόν, την παραθέτουμε για να είστε προετοιμασμένοι, όταν έρθει η ώρα: ο δήμαρχος θα φορέσει τα γνωστά ρούχα παραλλαγής, τα μπλουζάκια με τον επαναστάτη Τσε Γκεβάρα, θα βγει στα ΜΜΕ και θα μπει ακόμα και μπροστά στα ΜΑΤ (το έχει ξανακάνει στο παρελθόν στα αγροτικά συλλαλητήρια), για να βρίσκεται απλά στο κάδρο. Θα έρθει και πάλι να μιλήσει για τα οφέλη από τα «αντισταθμιστικά» της επένδυσης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην τοπική κοινωνία, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν για το νερό της Στυμφαλίας. Πλέον όμως δεν με πείθει για τις προθέσεις του και τις ενέργειες του, όσο και εάν προσπαθούν οι κρυφοί του επικοινωνιολόγοι, να παρουσιάζεται ως «ένας από εμάς».

Οι «συνΔΗΜΟΤΕΣ» απευθυνόμαστε στους Στυμφάλιους και τους Φενεάτες που γνωρίζουν να σέβονται την καταγωγή τους. Οι άνθρωποι της Ζήρειας, οι ορεινοί του Δήμου μας, επέζησαν χάρη στο φυσικό της περιβάλλον. Ανέπτυξαν αξιοθαύμαστη κτηνοτροφία και μια ορεινή οικονομία, η οποία πρώτα ανέθρεψε την περηφάνια και τη λεβεντιά. Αυτή που αποτυπώθηκε σε όλα τα επαναστατικά κινήματα, μα προπαντός στην Επανάσταση του 1821, τα διακόσια χρόνια ετοιμάζεται το έθνος να γιορτάσει προσεχώς. Οι πρόγονοι μας άφησαν παρακαταθήκη αυτές τις αξίες και εμείς δεν θα τις εξαργυρώσουμε με «αντισταθμιστικά» ως δέλεαρ από την Εταιρία.

Εμείς θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε, δίπλα και μαζί με τους ενεργούς πολίτες και αταλάντευτα να υπερασπιζόμαστε μαζί τους τον τόπο μας. Προπαντός με προσήκοντα σεβασμό στο φυσικό, ιστορικό και πολιτιστικό περιβάλλον και το δημόσιο συμφέρον του τόπου μας.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz