Connect with us

EDITOR

Κόρινθος: στο σχέδιο πόλης Συνοικισμός – Αγία Άννα μετά από 15 χρόνια

Published

on

Β. Νανόπουλος: Μέσα σε 2 χρόνια λύσαμε προβλήματα και ολοκληρώσαμε διαδικασίες που εκκρεμούσαν για 15!

Χρειάστηκε να περάσουν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια για να αποκτήσουν Γενικό Πολεοδομικό σχέδιο η Αγία Άννα και ο Συνοικισμός και να μπει τέλος στην αβεβαιότητα δεκάδων ιδιοκτητών αλλά και του δήμου, ο οποίος είχε στην ιδιοκτησία του χώρους κοινόχρηστους τους οποίους δεν μπορούσε να αποδώσει σε χρήση.

Η ανακοίνωση της οριστικοποίησης των σχεδίων πόλης έγινε συμβολικά από χώρο που ανήκει στο δήμο το πρωί της Πέμπτης, και στον οποίον το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει διαμόρφωση ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να τον χαίρονται. Ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος αναφέρθηκε στο ιστορικό των αποφάσεων, στις ακυρώσεις και τις αγκυλώσεις και στην δική του πολιτική απόφαση η διαδικασία να ολοκληρωθεί, το περιβάλλον να είναι δομημένο και ο δήμος να παρέμβει ώστε να αξιοποιήσει κοινόχρηστους χώρους ο ίδιος, και οι πολίτες τις περιουσίες τους.

«Είναι μια μεγάλη μέρα η σημερινή. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι πλέον έχουμε την εγκεκριμένη πράξη εφαρμογής για την περιοχή αγίας Άννας – Συνοικισμού. Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο είναι οριστικό και η περιοχή παύει να είναι οικισμός. Γνωρίζουμε τώρα τι ανήκει και σε ποιόν και μπορούμε να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη της περιοχής αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωης των κατοίκων λειτουργώντας σε οριστικά δομημένο περιβάλλον.  Σε πείσμα εκείνων που λένε πως η δημοτική μας αρχή δεν ολοκληρώνει έργα, σας λέω πως μέσα σε δύο χρόνια έχουμε κάνει όσα δεν είχαν γίνει σε δεκαπέντε» ανέφερε χαρακτηριστικά συνοδευόμενος από την αρμόδια Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνα Κόλλια.

«Η κύρωση της πράξης εφαρμογής βάζει τέλος στην αβεβαιότητα χρόνων. Με πολλές ώρες δουλειάς και πολλές δυσκολίες λόγω της πανδημίας αφού η δια ζώσης παρουσία των εμπλεκομένων ήταν απαραίτητη για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, κατορθώσαμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι σίγουρα μέρα χαράς και ικανοποίησης» σημείωσε η κ.Κόλλια.

Η περιοχή που απέκτησε σχέδιο πόλης αγγίζει τα 370 στρέμματα.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz