Connect with us

Επικαιρότητα

Μεξικό: Φονική επίθεση από λευκό καρχαρία – Αποκεφάλισε δύτη

Published

on

Ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας μήκους σχεδόν 6 μέτρων αποκεφάλισε δύτη στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού, σηματοδοτώντας την πρώτη θανατηφόρα επίθεση καρχαρία της χρονιάς.

 

Η φρικτή τραγωδία συνέβη όταν ο 50χρονος Manuel López έκανε καταδύσεις για όστρακα κοντά στην παραλία San Jose στον κόλπο Tobari στη δυτική ακτή του Μεξικού, όταν ο καρχαρίας του επιτέθηκε στις 5 Ιανουαρίου.

 

Λέγεται ότι έκανε κατάδυση χωρίς δεξαμενή οξυγόνου για να πιάσει τα συγκεκριμένα όστρακα, τα οποία συνήθως βρίσκονται σε βάθος 1ο έως 17 μέτρων.

 

Η αποστολή οστρακοαλιείας του Manuel López διακόπηκε όταν ο λευκός καρχαρίας δάγκωσε το κεφάλι του κόβοντάς το, σύμφωνα με το Tracking Sharks.

 

 

«Βουτούσε όταν ο καρχαρίας του επιτέθηκε, του έσκισε το κεφάλι και δάγκωσε και τους δύο ώμους», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας José Bernal.

 

Οι ψαράδες της περιοχής έχουν τεθεί σε υψηλή επιφυλακή. «Οι ντόπιοι δύτες είχαν προειδοποιηθεί για την παρουσία καρχαριών στην περιοχή και οι περισσότεροι δεν είχαν βγει για ψάρεμα για αρκετές ημέρες», είπε ο Bernal.

 

Ωστόσο, ο Lopez, ο οποίος φέρεται να είχε ανάγκη από χρήματα, είδε την ευκαιρία να κάνει μια επικερδή κατάδυση λόγω της έλλειψης οστρακοειδών στην αγορά.

 

Φέρεται ότι αποφάσισε να αγνοήσει τις προειδοποιήσεις και να ξεκινήσει το τελευταίο του ταξίδι, όπως αποδείχτηκε, για ψάρεμα.

 

Δεν είναι σαφές τι ώθησε το αρπακτικό να επιτεθεί, αλλά ο καρχαρίας θα μπορούσε να είχε προσελκυστεί από τις αναταράξεις και τους ήχους που δημιουργούσε ο López ενώ μάζευε τα μαλάκια, ανέφερε η Tracking Sharks.

 

 

 

Πηγή: in.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz