Connect with us

Επικαιρότητα

Μενδώνη: Κλεμμένα τα γλυπτά του Παρθενώνα – Πάντα θα τα ζητάμε πίσω

Published

on

Τα γλυπτά του Παρθενώνα είναι προϊόν κλοπής τόνισε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη το Σάββατο (23.05.2020) με αφορμή την κινητοποίηση των Διεθνών Επιτροπών για την Επιστροφή τους.

Σε συνέντευξή της στο Star η κ. Μενδώνη επανέλαβε ότι ο οριστικός επαναπατρισμός των Γλυπτών του Παρθενώνα στο γενέθλιο τόπο τους αποτελεί “πάγιο αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης”.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η Υπουργός Πολιτισμού, ”η επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, επομένως και της Ακρόπολης, έδωσε την αφορμή στις διεθνείς επιτροπές για τη διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα να επαναδιατυπώσουν το πάγιο αίτημα το δικό τους αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης για την οριστική επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στον γενέθλιο τόπο τους.Τα γλυπτά του Παρθενώνα αποτελούν προϊόν κλοπής και επομένως η Ελλάδα ποτέ δε θα αναγνωρίσει κατοχή, νομή και κυριότητα στο βρετανικό Μουσείο. Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώνουν οι ανά τον κόσμο επιτροπές, η διεθνής κοινή γνώμη τάσσεται πλέον ανεπιφύλακτα υπέρ της επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα”, κατέληξε η κ. Μενδώνη στη δήλωσή της.

 

Πηγή:madata.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz