Connect with us

Ελλάδα

Μειωμένα ενοίκια: Πότε θα πληρωθούν οι ιδιοκτήτες την κρατική αποζημίωση

Published

on

Aπό τη Δευτέρα oι πληρωμές για τον μήνα Νοέμβριο –  Οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν για τα μειωμένα ενοίκια του Δεκεμβρίου από τις 15 Φεβρουαρίου. 

Δημοσιεύτηκε η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, με την οποία καθορίζονται η διαδικασία και οι προϋποθέσεις για την καταβολή ποσού ίσου με το ήμισυ της μείωσης των μισθωμάτων, που λαμβάνουν εκμισθωτές για μισθώματα του μηνός Νοεμβρίου και εφεξής.

Η πληρωμή του 50% των «χαμένων» ενοικίων θα γίνει με βάση τις δηλώσεις Covid που έχουν ήδη υποβάλλει οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα μισθώματα Νοεμβρίου.

Η ΑΑΔΕ ολοκληρώνει τις ημέρες αυτές την επεξεργασία των στοιχείων και από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει να πληρώνει τους φορολογούμενους που έλαβαν το 60% του ενοικίου για το μήνα Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται πως έχει ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων Covid και για τα «κουρεμένα» ενοίκια του Δεκεμβρίου. Οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν για τα μειωμένα ενοίκια του Δεκεμβρίου από τις 15 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η καταβολή του ποσού στους δικαιούχους θα γίνεται σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση ξεκινά δεκαπέντε ημέρες από την λήξη της προθεσμίας υποβολής της «Δήλωσης Covid» και ολοκληρώνεται εντός 30 ημερών από την λήξη της παραπάνω προθεσμίας. Η κατάθεση της αποζημίωσης θα γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει γνωστοποιηθεί από τους φορολογούμενους στην ΑΑΔΕ.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz