Connect with us

Ελλάδα

Μειωμένα Ενοίκια: Εργαζόμενοι και επιχειρήσεις που δικαιούνται έκπτωση τον Ιανουάριο

Published

on

Μείωση ενοικίου ή ακόμη και απαλλαγή στο 100% και μάλιστα υποχρεωτική θα έχουν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, επιχειρήσεις και εργαζόμενοι που πλήττονται από την πανδημία.

Δεν θα καταβάλουν ενοίκιο για τον Ιανουάριο, οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, έως τις 11 του μηνός.

Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα, για το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα γυμναστήρια, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα βιβλιοπωλεία και τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, αναστέλλεται πλήρως η καταβολή του ενοικίου για τον Ιανουάριο.

Μείωση ενοικίου κατά 40% δικαιούνται για τον Ιανουάριο και οι πληττόμενες επιχειρήσεις, αλλά και οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή (για την α’ κατοικία τους). Μειωμένο κατά 40% θα είναι και το ενοίκιο της φοιτητικής στέγης, με προϋπόθεση έστω ένας από τους γονείς να έχει τεθεί σε αναστολή σύμβασης εργασίας.

Για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, η ρύθμιση του ΥΠΟΙΚ προβλέπει για τον Ιανουάριο:

  • αποζημίωση κατά 80% του αρχικού μισθώματος για ιδιώτες ιδιοκτήτες και
  • αποζημίωση κατά 60% του αρχικού μισθώματος για ιδιοκτήτες που είναι νομικά πρόσωπα

Αυτό σημαίνει πως αν ένας ιδιώτης ιδιοκτήτης εισέπραττε ενοίκιο πχ. 1.000 ευρώ, τότε θα λάβει από το κράτος αποζημίωση ύψους 800 ευρώ. Αν ήταν νομικό πρόσωπο, η αποζημίωση θα υπολογιζόταν στα 600 ευρώ.

Για τον Φεβρουάριο ο σχεδιασμός για τα ενοίκια παραμένει ως είχε.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται μείωση ενοικίου κατά 80% για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή κατά την περίοδο των εορτών και για όσες κλείνουν έως 11 Ιανουαρίου. Στην ίδια κατηγορία εντάσσονται και οι επιχειρήσεις του τουρισμού και των μεταφορών.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν για τον Φεβρουάριο αποζημίωση 60% επί του αρχικού μισθώματος αν είναι ιδιώτες και κατά 40% αν είναι νομικά πρόσωπα.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz