Connect with us

Επικαιρότητα

Μεγάλες καταστροφές στην Ιαπωνία μετά το πέρασμα του τυφώνα Χαγκίμπις

Published

on

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, πάνω από 200 τραυματίστηκαν και 16 αγνοούνται από την επέλαση του ισχυρότερου τυφώνα που έπληξε την Ιαπωνία τα τελευταία 60 χρόνια. Ο Χαγκίμπις κινείται πλέον αποδυναμωμένος όμως στα διάβα του άφησε πίσω μεγάλες καταστροφές.

Αποτέλεσμα εικόνας για χαγκιμπις

Η ταχύτητα του ανέμου έφθασε μέχρι τα 225 χλμ/ώρα χτυπώντας με μανία την ανατολική και κεντρική χώρα. Ο τυφώνας προκάλεσε βροχοπτώσεις «χωρίς προηγούμενο», σύμφωνα με Ιάπωνες μετεωρολόγους, με αποτέλεσμα να προκληθούν φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Χιλιάδες αστυνομικοί, πυροσβέστες και στρατιωτικοί εργάζονται για να προσεγγίσουν εκείνους που παγιδεύτηκαν εξαιτίας των κατολισθήσεων και των πλημμυρών.

Το γραφείο του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας ενημέρωσε ότι οι διασώστες θα επικεντρώσουν τις έρευνές του σε «πλημμυρισμένα σπίτια» αναζητώντας για αγνοούμενους «που δεν έχουν καταγραφεί».

Περίπου 92.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα και ενώ περισσότεροι από επτά εκατομμύρια άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην κορύφωση του φαινομένου.

Εκτεταμένες πλημμύρες συνεχίζουν να πλήττουν την κεντρική νομαρχία Ναγκάνο, όπου αντιπλημμυρικό ανάχωμα υποχώρησε, με αποτέλεσμα τα νερά του ποταμού Τσικούμα να σαρώσουν κατοικημένη περιοχή.

East Japan Railway Company says one-third of its bullet trains used for the Hokuriku Shinkansen line have been damaged by flooding.

Embedded video

Βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, σωστικά συνεργεία απομάκρυναν με πλεούμενα ηλικιωμένους, ανάμεσά τους ορισμένους ακόμη σε αναπηρικά αμαξίδια, από οίκο ευγηρίας. Σώθηκαν μετά βίας από την πλημμύρα.

Το Τόκιο έμεινε σχετικά αλώβητο όμως δε συνέβη το ίδιο και με άλλες πόλεις που δέχθηκαν μεγάλες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν.

Ο τυφώνας παρέλυσε τις συγκοινωνίες στην αχανή περιφέρεια της ιαπωνικής πρωτεύουσας και η σημερινή ημέρα κηρύχθηκε αργία. Η κυκλοφορία των σιδηροδρομικών συρμών επαναλήφθηκε κανονικά χθες, αλλά οι αεροπορικές συνδέσεις έχουν αποκατασταθεί μόνον εν μέρει.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz