Connect with us

Ελλάδα

Μέγαρο Μουσικής: 300 τ.μ. τρισδιάστατο το σπίτι του Καραγκιόζη

Published

on

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο 300 τ.μ. στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής για πρώτη φορά ζωντανεύουν, τρισδιάστατα, το εσωτερικό του σπιτιού του Καραγκιόζη και η ιστορία του θεάτρου σκιών, από τη γέννησή του ως τις μέρες μας.

Πώς είναι το σπίτι του Καραγκιόζη;

Ο δημοφιλής σκιοπαίκτης των παιδιών, ο Ηλίας Καρελλάς, καλωσορίζει στο σπίτι του Καραγκιόζη που θα στηθεί από 19 Ιανουαρίου στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής.  

Σε αυτή την πολυδιάστατη εκπαιδευτική παράσταση, θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο σπίτι του Καραγκιόζη, θα ανακαλύψουμε μυστικά κρυμμένα στα βάθη των αιώνων μέσα από διαδραστικά παιχνίδια, θα δούμε σπάνιες συλλεκτικές φιγούρες του θεάτρου σκιών από όλο τον κόσμο.
Στο τέλος αυτής της υπέροχης διαδρομής ο Ηλίας Καρελλάς στήνει το λευκό πανί του στην αυλή του σπιτιού του Καραγκιόζη και μαζί με όλους τους αγαπημένους ήρωες του θεάτρου σκιών, μάς προσκαλεί να απολαύσουμε την παράσταση «Ο Καραγκιόζης μαέστρος»! Ένα πολυθέαμα με γιγαντοφιγούρες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική.
Τον Ηλία Καρελλά πλαισιώνουν η Δήμητρα Καχριμανίδη (λαούτο, τραγούδι), η Δήμητρα Κώνστα (εμψύχωση, χειρισμός φιγούρας), ο Χρήστος Σύγγελος (ούτι, νέι, τραγούδι) και ο Νικόλας Τζιβελέκης (εμψύχωση, χειρισμός φιγούρας).

Κάθε Σάββατο παραστάσεις για το κοινό (19 Ιανουαρίου–20 Απριλίου)
Παιδική Σκηνή Β΄–Φουαγιέ Ισογείου
Συμπαραγωγή: Θίασος Ηλία Καρελλά–Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 


Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz