Connect with us

Επικαιρότητα

Χειρουργική μάσκα: “Δεν έχει νόημα ακόμη και διπλή” – Η εξήγηση της Γκάγκα

Published

on

Διευκρινίσεις αναφορικά με το ζήτημα της μάσκας η οποία επιστρέφει από αύριο σε όλους τους χώρους, έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα στην ενημέρωση της Πέμπτης από το υπουργείο Υγείας.

Η υπουργός τάχθηκε υπέρ της χρήσης της ΚΝ-95 και όχι της διπλής χειρουργικής μάσκας, τουλάχιστον σε κλειστούς χώρους με συνωστισμό, καθώς η πρώτη εφαρμόζει πλήρως γύρω από το στόμα, σε αντίθεση με τη δεύτερη.

Όπως εξήγησε η χειρουργική μάσκα δεν εφαρμόζει καλά στο πρόσωπο, γι’αυτό και δεν έχει νόημα ακόμη και όταν είναι διπλή. “Η λύση θα ήταν ή να την κολλήσουμε γύρω από το πρόσωπό μας ή να πάρουμε μια Κ95 που εφαρμόζει καλά και ο αέρας περνάει φιλτραρισμένος όλος μέσα από τη μάσκα” είπε χαρακτηριστικά.

Αυτές είναι οι μάσκες ΚΝ-95

Υποχρεωτική θα είναι πλέον η χρήση της μάσκας ΚΝ-95, για την είσοδο των πολιτών σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, από την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, στις 6 το πρωί.

Έτσι, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Θ. Πλεύρη, τη συγκεκριμένη μάσκα θα πρέπει να έχουν μαζί, ειδικά όσοι πηγαίνουν για ψώνια ή χρησιμοποιούν μέσα μεταφοράς.

Χειρουργική μάσκα: "Δεν έχει νόημα ακόμη και διπλή" - Η εξήγηση της Γκάγκα

Η τιμή της κυμαίνεται από 1,5 έως και 5 ευρώ, ανάλογα με την ποιότητα και την ενισχυμένη προστασία που μπορεί να παρέχει.

Πωλείται τόσο στα φαρμακεία, όσο και τα εμπορικά καταστήματα.

Πώς λειτουργεί η ΚΝ-95;

Πρόκειται για μάσκα με πέντε επίπεδα προστασίας και ειδικά σχεδιασμένα στρώματα φιλτραρίσματος που εξασφαλίζουν μεγάλη προστασία από τους ιογενείς ιούς, χάρη στη τεχνολογία διήθησης νανοϊνών.

Σε σχέση με την αποτελεσματικότητα της ΚΝ95, ο συγκεκριμένος τύπος μάσκας, παρέχει αναπνευστική προστασία σχεδιασμένη με μια αρκετά σφιχτή εφαρμογή στο δέρμα του προσώπου, ώστε να φιλτράρει αποτελεσματικά τα σωματίδια στον αέρα, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η ΚΝ95 μπορεί να φιλτράρει έως και 95% των επικίνδυνων σωματιδίων μεγέθους 0,3 μικρών: σκόνη, σταγόνες υγρασίας, ατμοί.

Η προστασία που παρέχουν

Σύμφωνα με παλαιότερη εγκύκλιο, οι μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2 προσφέρουν προστασία 94-95%, είναι μίας χρήσης και δεν πρέπει να συνδυάζονται με δεύτερη μάσκα, αλλά να φοριούνται μόνες τους.

Θα πρέπει απαραιτήτως να φέρουν το πιστοποιητικό CE και να μην διαθέτουν βαλβίδα εκπνοής, η οποία επιτρέπει στα αναπνευστικά σταγονίδια που περιέχουν τον ιό να διαφύγουν.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη μάσκα φέρει ρυθμιζόμενο έλασμα στην περιοχή της μύτης, ώστε να εφαρμόζεται πιο κοντά στο πρόσωπο για αυστηρότερη προστασία.

Είναι ένας εξοπλισμός ατομικής προστασίας που σύμφωνα με τους ειδικούς απαιτείται σε χώρους με αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz