Connect with us

EDITOR

Μάθε κρατούμενε…γράμματα! Η Κεραμέως στις φυλακές Κορίνθου

Published

on

Πραγματοποιήθηκε χθες η επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στο κατάστημα κράτησης της Κορίνθου όπως ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ είχε γράψει απο την περασμένη εβδομάδα το Mypressnet.

Η Υπουργός συνοδευόταν από το Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο μιας και ο δήμος Κορινθίων υλοποιεί στις φυλακές εκπαιδευτικό πρόγραμμα δια βίου μάθησης σε 20 ενηλίκους από τον Αύγουστο. Η Υπουργός ενημερώθηκε για την πορεία του προγράμματος, δεδομένου οτι πρόκειται για την πρώτη χρονιά υλοποίησης τους από το Υπουργείο Παιδείας και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.

“Κάθε φορά που επισκέπτομαι σχολεία και άλλες εκπαιδευτικές δομές που λειτουργούν μέσα σε φυλακές συγκινούμαι από την αφοσίωση των εκπαιδευτικών που ασκούν εκεί το λειτούργημά τους. Σήμερα μίλησα εκτενώς με την κυρία Κατερίνα, μόνιμη εκπαιδευτικό η οποία επέλεξε πέρυσι να υπηρετήσει στο σχολείο του καταστήματος κράτησης. Μου μίλησε για την ηθική ικανοποίηση που παίρνει από τους εκπαιδευόμενους κρατούμενους, οι οποίοι μαθαίνουν επιτέλους να διαβάζουν και να γράφουν, οι οποίοι μπορούν χάρη σε εκείνη – και τον κάθε και την κάθε εκπαιδευτικό που υπηρετούν στα σχολεία αυτά – να ατενίζουν το μέλλον με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία. Μου είπε η κυρία Κατερίνα φεύγοντας: «Εγώ θα φύγω από εδώ μόνο με τη σύνταξη!» Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ και τον Πρόεδρό του Kostas Dervos, τον Δήμος Κορινθίων και το προσωπικό του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων που εργάζεται προς το σκοπό η Μάθηση να μην σταματάει ποτέ! Ευχαριστώ θερμά τους Βουλευτές Κορινθίας Χρίστος Δήμας – Christos Dimas, Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας, και Κόλλιας Κώστας για τη συμμετοχή τους.

Σε συνεργασία με τους δήμους και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.), 16 Κέντρα Δια Βίου Μάθησης εντός Καταστημάτων Κράτησης, δίνοντας στους κρατουμένους σημαντικές δυνατότητες να αποκτήσουν χρήσιμες επικοινωνιακές και γλωσσικές δεξιότητες, να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τις κλίσεις τους, να αποκτήσουν μία θετική στάση για το παρόν και το μέλλον τους».

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz