Connect with us

EDITOR

Λίμνη Στυμφαλίας: Το μεγαλύτερο “περιβαλλοντικό έγκλημα” της Πελοποννήσου;

Published

on

Ένας “βούρκος” που δεν μπορεί να υδροδοτήσει με ποιοτικό νερό 100.000 ανθρώπους! Οι αναφορές είναι σκληρές και οι χαρακτηρισμός ιδιαίτερα βαρύς . Ανήκει στον δικηγόρο και επικεφαλής παράταξης μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σικυωνίων Δημήτρη Παπαγεωργίου. Η ανάρτηση έγινε χθες και επιχειρεί να ενημερώσει, να καταγγείλει αλλά και να αφυπνίσει.

Ο κ.Παπαγεωργίου μιλά για “περιβαλλοντικό έγκλημα”, για έναν βούρκο που αν κανείς θεωρεί οτι μπορεί να δώσει ποιοτικό νερό σε 100.000 ανθρώπους γελιέται, για μια νεκρή ουσιαστικά τουριστικά περιοχή η οποία έχει αφεθεί στην τύχη της από δήμο, Περιφέρεια και κάθε ιθύνοντα.

“Αυτή είναι η “Λίμνη” Στυμφαλίας σε όλα της τα μήκη ΣΗΜΕΡΑ. Το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό ΕΓΚΛΗΜΑ της Πελοποννήσου. Και φυσικά μια τουριστική νέκρωση της περιοχής. Από αυτή τη “λίμνη ” αντλεί νερό η Αργολίδα, η Κόρινθος σε ολη την έκταση του νέου Δήμου, κοροϊδεύει ότι αντλεί αποκλειστικά ενώ το αναμειγνύει με γεωτρήσεις και πηγάδια το Κιάτο αλλά πάντως αντλεί, και πανηγυρίζει γιατί σκοπεύει να αντλήσει και ο Δήμος Βέλου με την ανοχή ασφαλώς του Δήμου Κιάτου. Ταυτόχρονα, έχουμε εμφιαλωτήρια και ιδιωτικές γεωτρήσεις. Μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί μία πρόταση για εγκιβωτισμό (σκάψιμο) της Λίμνης ωστε να αποταμιεύει νερό και ας παίρνουν οι πάντες μετά. Μεχρι σήμερα δεν έχει καν συζητηθεί η τμηματική αξιοποίηση της Λίμνης, κάποιο τμήμα για υδροβιότοπος, κάποιο για άρδευση, κάποιο για ύδρευση, κάποιο για τουριστική χρήση……Και δήθεν κλαίμε για τις φωτιές, για τις χαμένες ευκαιρίες, για το τι θα γίνει στα καμμένα όταν έχουμε εναν παράδεισο πεταμένο στο έλεος!!!! Ποιος δεν αντιλαμβάνεται οτι με αυτή τη μορφή ενα τσουβάλι λεφτά πετιούνται σε άχρηστα έργα, καθότι αυτό το νερό τελειώνει με ασύλληπτα γλήγορους ρυθμούς; Ποιος δεν αντιλαμβάνεται την εξόντωση των κατοίκων και αγροτών της περιοχής δια της ελλείψεως νερού άρδευσης;;; Ποιος ανόητος (εξαιρώ τους δόλιους) πιστεύει οτι αυτός ο βούρκος μπορεί να δώσει σταθερά ποιοτικό νερό σε 100.000 και πλέον ανθρώπους;;;;” αναρωτιέται ο κ.Παπαγεωργίου και θέτει προ των ευθυνών τους τους φορείς, προαναγγέλλοντας βεβαίως την ενημέρωση με έγγραφα και στοιχεία για όλα τα παραπάνω του Πρωθυπουργού, του Επιτρόπου περιβάλλοντος και όλων όσων εμπλέκονται πολιτικά ή περιβαλλοντικά.

“Ο Δήμος εχει αποδείξει την συμπεριφορά του απέναντι στη Λίμνη μας. Η Περιφέρεια διαχρονικά ομοίως. Εξαιρούνται οι “υπέροχες φωτογραφίες”.
Ελπίζω να ασχοληθούν κάποια στιγμή συστηματικά για την αξιοποίηση της Λίμνης οι πολιτικοί της Κορινθίας. Αναλυτικά το ιστορικό της Λίμνης, φωτογραφίες από διάφορες χρονικές περιόδους, οι άνομες παρεμβάσεις για μεταφορές νερών χωρίς μελέτες ή με παραβίαση αυτών αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη να διαβιβαστούν ΑΜΕΣΑ στο γραφείο Πρωθυπουργού, Αρχηγού Αντιπολίτευσης, των Αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, αναγνωρισμένων διεθνών περιβαλλοντικών οργανώσεων, στο γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί.”

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz