Connect with us

EDITOR

Κόρινθος: Σε νέο σχολείο 87 νήπια από 18/01 – Σας ξεναγούμε στο Πολυδύναμο νηπιαγωγείο

Published

on

 

Σ ένα κτίριο πραγματικό στολίδι θα ξεκινήσει η χρονιά την Δευτέρα 18/01/21 για 87 νήπια της Κορίνθου. Το νέο πολυδύναμο «θησαυροφυλάκιο» όπως χαρακτηρίστηκε αφού θα γαλουχήσει τους αυριανούς πολίτες, αγιάστηκε και εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί σε μια λιτή και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα τελετή. Το συγκρότημα θα στεγάσει 4 νηπιαγωγεία της πολης τα οποία έως σήμερα λειτουργούσαν σε χώρους ουσιαστικά ακατάλληλους για τις αναγκες ενός εκπαιδευτηρίου. Το my pressnet.gr σας ξεναγεί στους χώρους του,  οι οποίοι είναι έτοιμοι να υποδεχτούν αύριο τα πιτσιρίκια. Οι αίθουσες φέρουν τα ονόματα των μικρών μαθητών σε καρεκλάκια, ντουλάπια, κρεμάστρες και κάθε υποδομή που θα χρησιμοποιήσουν ενώ έχει διαμορφωθεί και ο εξωτερικός χώρος για το παιχνίδι σύμφωνα με τα πρωτόκολλα της πανδημίας.

Το έργο δημοπρατήθηκε το 2018 και παραδόθηκε 2 χρόνια μετά. Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος δεσμεύτηκε πως θα ακολουθήσουν πολλά έργα στον τομέα της σχολικής στέγης, τομέα στον οποίον πάσχει ο δήμος όπως παραδέχτηκε και ο πρωην Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός στην θητεία του οποίου αγοράστηκε το οικόπεδο και δημοπρατήθηκε το έργο.

Ο επικεφαλής της Πνοής Νίκος Σταυρέλης χαιρέτισε την ολοκλήρωση του έργου ωστόσο έθεσε ζήτημα μετακίνησης των νηπίων και ζήτησε από το Δήμαρχο μελλοντικά τα όποια συγκροτήματα δημιουργηθούν να στεγάζουν 2 δομές και όχι 4. Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Ντρίμερης αναφέρθηκε επισταμένα στο πρόβλημα σχολικής στέγης και ζήτησε φυσικά ν ακολουθήσουν και άλλα.τέτοια έργα.

Το παρόν στα εγκαίνια εδωσαν επίσης ο εργολάβος που έχει περαιώσει όλα τα έργα σχολικής στέγης ως σήμερα στο δήμο, Ευγένιος Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και έργων Γιώργος Πούρος, οι Πρόεδροι των σχολικών επιτροπών του δήμου κ.κ Κλεπετσάνης και Ταγαράς, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Νεκτάριος Σπηλιόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεωργία Στριμμενοπούλου, Μιχάλης Δάντης, Χρήστος Μελέτης.

Δείτε εικόνες:

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz