Connect with us

EDITOR

Κόρινθος: Ξεκίνησε η διανομή μέσω του ΤΕΒΑ σε 4.000 οικογένειες

Published

on

Θα ακολουθήσει διανομή τροφίμων και από το Κοινωνικό Παντοπωλείο πριν απο την Μ.Εβδομάδα διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων

Ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώνεται στις 15:00 το μεσημέρι η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ. Η διανομή αφορά 4.000 οικογένειες σε όλη την Π.Ε Κορινθίας και 7.748 ωφελούμενους. Ο Δήμος Κορινθίων ως Επικεφαλής εταίρος ξεκίνησε την διανομή σήμερα για τις 1175 οικογένειες του δήμου Κορινθίων, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 19 Απριλίου.

Στο σημείο διανομής βρέθηκαν όσοι έλαβαν μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο αφού η διαδικασία πρέπει να τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.  Με τη μέριμνα του τμήματος Πρόνοιας και υπαλλήλων του δήμου Κορινθίων δεν παρατηρήθηκε κανένας συνωστισμός και κανένα πρόβλημα, η διαδικασία προχωρά ομαλά.

Το πρόγραμμα είναι ύψους 2,3 εκατομμυρίων ευρώ και θα ανακουφίσει σε μεγάλο βαθμό οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και χρειάζονται στήριξη. Ο Δήμαρχος Κορινθίων βρέθηκε στο σημείο το πρωί και ανακοίνωσε πως σύντομα θα υπογράψει και την σύμβαση για το Κοινωνικό παντοπωλείο ούτως ώστε και από αυτήν την δομή να διατεθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης την Μεγάλη Εβδομάδα.

Η χθεσινή ανακοίνωση του δήμου Κορινθίων

Στην υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προχωρά από αύριο Πέμπτη ο Δήμος Κορινθίων ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Κορινθίας υλοποιώντας δράσεις του ΕΠ  το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/Fead) στα πλαίσια των Αποκεντρωμένων προμηθειών. Το πρόγραμμα είναι ύψους 2,3 εκ ευρώ ,7.748 ωφελούμενοι των 5 δήμων  της Κορινθίας, 2413 στο δήμο Κορινθίων, θα λάβουν από αύριο  14 Απριλίου 2021  έως και την Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021  είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, καθαριστικά, είδη υγιεινής. Στα πλαίσια αυτά καλούνται οι Δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν επιλέξει να είναι και ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/ Fead), να προσέλθουν για την παραλαβή προϊόντων:   Κρέας Βόειο, Κρέας Χοιρινό , Ελαιόλαδο, Φασόλια , Φακές , Ζάχαρη , Τυρί Φέτα , Ζυμαρικά, Ελαφρά Συμπυκνωμένος Χυμός Τομάτας ,Γάλα Εβαπορέ , Σκόνη Πλυντηρίου ρούχων , Υγρό πιάτων , καθαριστικό υγρό πιάτων , καθαριστικό γενικής χρήσης οδοντόκρεμες , Οδοντόβουρτσες Σαμπουάν κλ.π.

Η  διανομή στους 5 δήμους διαμορφώνεται ως εξής:

  • Πέμπτη 15/4/2021- Δευτέρα 19/4/2021, Δήμος Κορινθίων ,

Δήμος Νεμέας

  • Τρίτη 20/4/2021 – Πέμπτη 22/4/2021, Δήμος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων και Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
  • Παρασκευή 23/4/2021 – Μ. Τετάρτη 28/4/2021, Δήμος Βέλους – Βόχας ΝΠΔΔ ΑΝΕΛΙΞΗ και Δήμος  Σικυωνίων.

Οι ωφελούμενοι θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο για την ακριβή ημέρα ,ώρα και σημείο παραλαβής των ειδών ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν  να απευθύνονται στα αντίστοιχα σημεία διανομής των Δήμων /φορέων της Κοινωνικής Σύμπραξης ΠΕ Κορινθίας .

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz