Connect with us

EDITOR

Κόρινθος: Οι απόντες σύμβουλοι βγήκαν στην…επίθεση!

Published

on

Θα περίμενε κανείς σύνεση και εφεξής συνέπεια. Ωστόσο σύμβουλοι της Κορίνθου που απουσίαζαν στην τελευταία συνεδρίαση οδηγώντας τον δήμαρχο στην καταγγελία τους και τον πρόεδρο σε πλήρη εφαρμογή του κανονισμού περί απουσιών, τοποθετούνται στο διαδίκτυο, εγκαλούν τους παριστάμενους που δεν πέρασαν το θέμα της αγοράς του οικοπέδου στο Σοφικό για την δημιουργία πλατείας και παιδικής χαράς και μιλούν για…χάλι του δημοτικού συμβουλίου!

Με ανάρτηση του ο Χρήστος Κορδώσης, ανεξάρτητος σύμβουλος μετά την αποχώρηση του από την παράταξη Καλλίρη, διερωτάται για το θέμα και χαρακτηρίζει το συμβούλιο χάλι. Η ανάρτηση βέβαια τον εκθέτει αφού μοιάζει να μην γνωρίζει τι γίνεται στα θέματα του συμβουλίου, τι ψηφίζεται και τι όχι, και ενώ είναι συνήθως απο τους καλύτερα διαβασμένους συμβούλους. Ο δε χαρακτηρισμός «χάλι» προφανώς αγγίζει και τον ίδιο αφού ως μέλος τους συμβουλίου έχει ανάλογο μερίδιο ευθύνης πόσο δε μάλλον αφού και ο ίδιος   ήταν ανάμεσα στους απόντες.

Περισσότερο «επιθετικός» εμφανίζεται ο σύμβουλος εκ Σολυγείας, Γιατρός Σωτήρης Παπαδημητρίου ο οποίος επίσης απουσίαζε. Η επίκληση της εργασίας προφανώς και δεν τον απαλλάσει από την ευθύνη της συνέπειας στα καθήκοντα του συμβούλου, άλλωστε ήταν συνειδητή επιλογή η κάθοδος και ενασχόληση με τα κοινά. Όταν η εργασία σου δεν σου επιτρέπει να εκπροσωπείς τους πολίτες όπως αρμόζει στην ευθύνη τότε δεν πολιτεύεσαι.

Ο σύμβουλος λοιπόν Θεωρώντας πως η δική του απουσία είναι δικαιολογημένη λόγω εργασίας όπως δήλωσε και ενώ ακόμα δεν έχει απαντήσει στην καταγγελία του προέδρου του Σοφικού πως στο προηγούμενο συμβούλιο με θέμα την πλατεία στο Σοφικό έπινε καφέ με αντιδήμαρχο σε παρακείμενο του Δημαρχείου κατάστημα ενώ έπρεπε να είναι στην συνεδρίαση, ο γιατρός και δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Παπαδημητρίου περνά στην αντεπίθεση. Με βαριά τη σκιά των όσων ο Δήμαρχος ανέφερε πάνω από τους συμβούλους που απουσίαζαν με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ενισχυμένη πλειοψηφία και το θέμα της αγοράς να αναβάλλεται ο κ.Παπαδημητρίου επιχειρεί να μεταφέρει τις ευθύνες στο δήμαρχο, μιλά για αποτυχία του Δημάρχου να περάσει το θέμα ενώ θα περίμενε κανείς να εγκαλεί τους συναδέλφους του που απουσίαζαν! Λέει μάλιστα ο Σωτήρης Παπαδημητρίου πως ξεκίνησε εκστρατεία επικοινωνίας με άλλους δημοτικός συμβούλους ώστε την επόμενη φορά να περαστούν. Όπως είναι το καθήκον τους δηλαδή, όπως ήταν το καθήκον και του κ.Παπαδημητρίου στην προηγούμενη συνεδρίαση. Το ποστ μάλιστα είναι πολεμικό αφού αναφέρει πως το Σοφικό δεν παρακαλάει αλλά απαιτεί ενώ σημειώνει πως είναι  ίσως το μοναδικό χωριό χωρίς πλατεία και παιδική χαρά!

Ο Σωτήρης Παπαδημητρίου, εκλεγμένος με την Συμμαχία πολιτών του Βασίλη Νανόπουλου ανέλαβε καθήκοντα Σολυγειάρχη, μια θέση που δημιουργήθηκε ουσιαστικά γαι εκείνον! Ο Σωτήρης Παπαδημητρίου όμως ήταν και πρόεδρος στο κέντρο κοινωνικής πολιτικής έως και την ανεξαρτητοποίηση του. Στα δύο χρόνια των θέσεων που κατείχε, δεν γνώριζε πως το Σοφικό δεν είχε πλατεία; Γιατί ως Σολυγειάρχης δεν προώθησε την αγορά που τώρα γίνεται; Τον παιδικό σταθμό που χρόνια ζητά η περιοχή γιατί ως πρόεδρος του Κέντρου δεν τον υλοποίησε; Ο Σωτήρης Παπαδημητρίου κατείχε θέσεις στην διοίκηση του δήμου Κορινθίων και είναι οξύμωρο τώρα να μιλά για εκστρατείες διεκδίκησης χρεώνοντας μάλιστα τις τελευταίες εξελίξεις στους παρόντες και όχι στους απόντες. Κι όλα αυτά ενώ ήδη έχει δοθεί λύση με την εκτίμηση ορκωτού και την είσοδο στο ΔΣ με σχετική πλειοψηφία.

Καλή η κριτική σύμβουλοι αλλά προτιμοτέρα η αυτοκριτική. Κι αν όχι κι αυτή, η σιωπή.

ΥΓ· Τα πολλά λάθη και οι αναγραμματισμοί στο ποστ του Σωτήρη Παπαδημητρίου καθώς και η απουσία τονισμού μαρτυρούν αν μη τι άλλο την βιασύνη της σύνταξης και ανάρτησης του.

ΥΓ2· Περιμένουμε όλοι στο επόμενο ΔΣ όχι μόνο την παρουσία αλλά και την τοποθέτηση διότι, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό κάποια στιγμή, ο χώρος συζητήσεων, θέσεων, απόψεων, ερωτήσεων, κριτικής και ψήφου είναι το δημοτικό συμβούλιο και όχι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΥΓ3: Αυτό το συμβούλιο θέλουν οι πολίτες; Οι εκλογές του 2023 είναι πλέον κοντά και οι Κορίνθιοι καλούνται να ψηφίσουν όχι συναισθηματικά, όχι βάσει υποχρέωσης ή συμπάθειας αλλά με κριτήριο το έργο και την συμπεριφορά. Ειδικά σε όσους ήδη είναι εκλεγμένοι και κατέχουν θέσεις, ακόμα κι αν είναι η θέση του απλού δημοτικού συμβούλου

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz