Connect with us

Επικαιρότητα

Κόλαφος η πρόταση του εισαγγελέα για τον θάνατο της μικρής Μελίνας: Μοιραίο το 20λεπτο αδράνειας της αναισθησιολόγου

Published

on

Ενοχή της αναισθησιολόγου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν η πρόταση του Εισαγγελέα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, όπου μπήκε στην τελική ευθεία η εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, μετά από επέμβαση για κρεατάκια, στο Βενιζελειο νοσοκομείο τον Δεκέμβριο του 2015.

Σύμφωνα με το cretalive, ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν αποδείχθηκε πως υπήρξε αλλεργική αντίδραση, όπως υποστηρίζει η αναισθησιολόγος και ξαδέρφη του πρώην αν. υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη. Όπως επεσήμανε, υπήρξε αφενός αδράνεια ενός περίπου 20λεπτου από τη στιγμή που το παιδί εμφάνισε βρογχοσπασμό και αφετέρου λανθασμένη αντιμετώπιση αυτού του βρογχοσπασμού.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό το διάστημα αυτό του 20λεπτου αδράνειας ήταν καταλυτικό και ικανό να προκαλέσει το κακό που συνέβη και παράλληλα η κατηγορούμενη θεώρησε ότι ο βρογχοσπασμος ήταν ένδειξη επικείμενης ανακοπής ωστόσο δεν ήταν.

Ακόμα είπε, ότι δεν χορήγησε βρογχοσταλτικά, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, χορήγησε υπερβολική δόση αδρεναλίνης και η υψηλή δόση αδρεναλίνης μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην καρδιά, όπως δυστυχώς συνέβη στην πορεία στην Μελίνα.

Ο εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε ότι οι λανθασμένες ενέργειες της αναισθησιολόγου οδήγησαν στην τραγική κατάληξη του συμβάντος και πρότεινε ενοχής της σύμφωνα με κατηγορητήριο.

Πηγή:thetoc.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz