Connect with us

Καιρός

«Κρύο – ζέστη» ο καιρός: Πότε φθάνουν ψυχρές αέριες μάζες στην Ελλάδα

Published

on

Σε ρυθμούς «κρύο – ζέστη» θα κινηθεί ο καιρός το επόμενο διάστημα, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν άνοδο της θερμοκρασίας την προσεχή Δευτέρα και κατακόρυφη πτώση από το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό, νοτιάδες από την Αφρική θα ανεβάσουν από τη Δευτέρα τη θερμοκρασία. Την Τρίτη, ο υδράργυρος θα φτάσει στα βόρεια τους 16-17 βαθμούς, στα κεντρικά τους 17-18 και στα νησιά 19-20 βαθμούς Κελσίου.

Ο υδράργυρος θα πέσει απότομα και θα επιστρέψει σε «χειμερινά» επίπεδα από το άλλο Σαββατοκύριακο (21/22 Ιανουαρίου), καθώς θα «κατέβουν» ψυχρές μάζες από την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, «σκληρά κρύα» αναμένονται στη χώρα μας εντός του Φεβρουαρίου, εξαιτίας ενός «ατμοσφαιρικού βουνού» που θα κινηθεί από νότια προς βόρεια και θα βοηθήσει πολικές αέριες μάζες να κινηθούν προς τη χώρα μας.

«Τα σκληρά κρύα θα πρέπει να τα περιμένουμε μέσα στον Φεβρουάριο πλέον όπου θα πρέπει αυτό το ατμοσφαιρικό βουνό να κινηθεί πιο βόρεια και να βοηθήσει τις πολικές αέριες μάζες να κινηθούν προς την περιοχή μας», τόνισε ο κ. Μαρουσάκης.

Για το διάστημα έως το τέλος Ιανουαρίου, ο καιρός θα είναι γενικώς άστατος, με τις βροχές να εναλλάσσονται με ηλιοφάνεια, ωστόσο η θερμοκρασία θα πέσει σε πιο συμβατές με την εποχή θερμοκρασίες.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε πολλές ώρες ηλιοφάνειας και αυξημένες θερμοκρασιακές τιμές. Τώρα θα έχουμε εμφάνιση βροχοπτώσεων, χωρίς να προβληματίζουν ιδιαίτερα τα φαινόμενα», πρόσθεσε ο μετεωρολόγος.

Ο υδράργυρος το επόμενο διάστημα θα κινείται από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο το κρύο θα είναι αρκετά έντονο τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Κατά διαστήματα θα υπάρξουν κύματα κακοκαιριών από την κεντρική Ευρώπη, που θα δίνουν άστατο καιρό με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Παρασκευή 13-01-2023

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα να είναι κατά διαστήμα ισχυρά.
Από το μεσημέρι τα φαινόμενα στα βόρεια θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αυξηθουν.
Τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 16 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Σάββατο 14-01-2023

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά όπου θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 με 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα τους 14 με 16 και κατά τόπους στη νότια νησιωτική χώρα τους 17 βαθμούς Κελσίου.
Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Κυριακή 15-01-2023

Στα βορειοδυτικά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα και στα νότια πελάγη σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου και θα εξασθενήσουν.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Δευτέρα 16-01-2023

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα όπου από το βράδυ, κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά.
Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5, ενισχυόμενοι έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά και νότια. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz