Connect with us

Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 16/12: Νέα μέτρα στις κόκκινες περιοχές και η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Published

on

Αγωνία για την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα σήμερα, Τετάρτη, ενώ από την κυβέρνηση αφήνεται να εννοηθεί πως εξετάζεται η εφαρμογή και νέων μέτρων σε επιβαρυμένες περιοχές.

Παραμένει η ανησυχία για τα νέα κρούσματα σήμερα, Τετάρτη, στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, όπως και για τον αριθμό των ημερήσιων θανάτων και των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, μετά τα νέα υψηλά επίπεδα που κατέγραψαν τα εν λόγω υγειονομικά μεγέθη το περασμένο 24ωρο.

Ενδεικτικές της κρισιμότητας της κατάστασης είναι οι σημερινές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης, τα οποία δείχνουν στην κατεύθυνση επιβολής και νέων μέτρων σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, οι οποίες περιλαμβάνουν περιφερειακές ενότητες στο βόρειο τμήμα της χώρας αλλά και Δήμους της Δυτικής Αττικής.

Χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη («Παραπολιτικά») πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση χαλάρωσης μέσα στις γιορτές. Υπάρχει περίπτωση σκλήρυνσης».

«Η χαλάρωση είναι θα ήταν λάθος σήμα. Έχουμε ν’ αντιμετωπίσουμε έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο. Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα, θα δώσουμε το έναυσμα για ένα τρίτο κύμα, το οποίο θα είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, δεδομένου ότι το Σύστημα Υγείας έχει πιεστεί πάρα πολύ», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Επομένως, δεν δίνουμε κανένα σήμα χαλάρωσης. Σκλήρυνσης, όμως, μπορεί να δώσουμε», επεσήμανε.

Ο κ. Πέτσας εξήγησε πως κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων του lockdown σε κάποιες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας είτε δεν πέφτουν τα κρούσματαείτε πέφτουν αργάείτε έχουμε και μικρές αναζωπυρώσεις από καιρό σε καιρό.

«Σε τέτοιες περιπτώσεις, αν τα κρούσματα επιμείνουν ψηλά και διατηρηθεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας, τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να πάρουμε ακόμη πιο σκληρά μέτρα, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στη διάρκεια των εβδομάδων που έρχονται» και «μέχρι τις 7 Ιανουαρίου», όπως είπε.

Ακόμη, «βλέπουμε στα νοσοκομεία της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης ότι, αντί να πέφτουν οι εισαγωγές, αυξάνονται. ‘Αρα, ενδέχεται κάποιες περιοχές, στις οποίες δεν θα έχουμε μία διόρθωση, να μπουν σε ολικό lockdown», ανέφερε και κατέληξε προειδοποιώντας ότι από τη συμπεριφορά μας και την τήρηση των μέτρων θα κριθούν αυτές οι αποφάσεις.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε από την πλευρά του πως «κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του, αλλιώς θα σφραγιστούν οι περιοχές», μετά το πέρας ευρείας σύσκεψης στην Ελευσίνα, για τον κορονοϊό, όπου συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020, στην αντιπεριφέρεια Ελευσίνας, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, εκπροσώπων της περιφέρειας, δημάρχων της Δυτικής Αττικής – για την οποία προ ημερών σήμανε «καμπανάκι» και ο καθ. Σ. Τσιόδρας – και υγειονομικών φορέων.

Αμέσως μετά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε, αναλυτικά, τα εξής: «Δεν έχω να πω πολλά, στην πραγματικότητα έχω να πω ένα μόνο: Κανείς δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού του. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε, να εξηγήσουμε, να συνδράμουμε, αλλά του κεφαλιού του κανείς. Σε αντίθετη περίπτωση θα σφραγισθούν οι περιοχές, ακόμη και σπίτι – σπίτι… Δεν είναι ούτε απειλή, ούτε προειδοποίηση. Είναι απόφαση και θα γίνει έτσι αν χρειαστεί».

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00, στο Υπουργείο Υγείας, από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος αναμένεται να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, αλλά και για τον επικείμενο εμβολιασμό. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων Δημήτρης Φιλίππου, ενώ την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ θα εκδώσει και τα τελευταία στοιχεία για την υγειονομική κρίση στην Ελλάδα.

Πηγή: ieidieis.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz