Connect with us

Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα: Στήριξη Χαρδαλιά στον ΕΟΔΥ – «Ούτε διπλά συστήματα ούτε δυσαρέσκεια στις σχέσεις»

Published

on

Πλήρης στήριξη από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στον ΕΟΔΥ, μετά τα δημοσιεύματα κυριακάτικου Τύπου περί διπλού συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο υφυπουργός χαρακτήρισε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, «παντελώς άδικα και αβάσιμα», ξεκαθαρίζοντας πως ούτε διπλά συστήματα καταγραφής υπάρχουν ούτε δυσαρέσκεια στις σχέσεις μεταξύ των επικεφαλής της διαχείρισης της πανδημίας.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για «κοινή αγωνία για την καθημερινή προάσπιση της δημόσιας υγείας και κοινό άγχος, για να προλάβουμε τα πάντα».

«Είναι ώρα ευθύνης, ώρα μάχης, η Πολιτική Προστασία με τον ΕΟΔΥ, το υπουργείο Υγείας, το νοσηλευτικό προσωπικό, όλοι στην πρώτη γραμμή συνεχίζουμε» την προσπάθεια κατά της πανδημίας, κατέληξε, κάνοντας λόγο για «προφανή πολιτική στόχευση».

Εισαγγελική παρέμβαση για τα δημοσιεύματα

Οι καταγγελίες περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ που δημοσιεύθηκαν σε «ΒΗΜΑ» και «Δημοκρατία», προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπήρξε παράλληλη καταγραφή κρουσμάτων που είχε ως αποτέλεσμα την μη ακριβή καταγραφή και αποτύπωση των θετικών στον ιό, με ανάλογες επιδράσεις στην ομάδα των επιστημόνων και στην Πολιτική Προστασία που λαμβάνουν αποφάσεις αξιολογώντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, το Μητρώο Ασθενών που δημιουργήθηκε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, δεν ενημερωνόταν όπως έπρεπε και στον χρόνο που έπρεπε, διότι στον ΕΟΔΥ ήθελαν να φτιάξουν ένα δικό τους Μητρώο. Μία εκ των δύο εφημερίδων υποστήριζε πως στην υπόθεση εμπλέκεται και ιδιωτική εταιρία.

Η έρευνα ανατέθηκε στον επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Εισαγγελέα Νίκο Ορνεράκη, ο οποίος αφού μελετήσει τα δημοσιεύματα θα αρχίσει να καλεί μάρτυρες προκειμένου να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελιών.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz