Connect with us

Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα: Οι επόμενες ημέρες «δείχνουν» παράταση του lockdown στην Αττική

Published

on

Με το βλέμμα στραμμένο στα κρούσματα που θα ανακοινωθούν από σήμερα και μέχρι την Παρασκευή είναι οι ειδικοί προκειμένου να καταλήξουν στην παράταση ή όχι του lockdown.

Η αύξηση των τεστ τη Δευτέρα και τις επόμενες ημέρες θα αποτυπώσει το βαρύτερο επιδημιολογικό φορτίο του κορονοϊού στην Ελλάδα με το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδη Βατόπουλο, να δηλώνει το πρωί της Τρίτης ότι στη δεύτερη βδομάδα του σκληρού lockdown που διανύουμε, δεν έχουν αλλάξει πολλά.

Αν και, όπως, είπε η αύξηση των κρουσμάτων δεν είναι ανεξέλεγκτη, η κατάσταση ειδικά στο σύστημα υγείας της Αττικής δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Ακόμα πιο δραματικούς τόνους που «δείχνουν» παράταση του lockdown χρησιμοποίησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ο οποίος δήλωσε ότι «βρισκόμαστε στο απόγειο του τρίτου κύματος του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι αποκλιμάκωση θα υπάρξει από το τέλος της επόμενης εβδομάδας προσθέτοντας ότι «θα είμαστε τυχεροί αν δεν ξεπεράσουμε τα 2.000 κρούσματα».

Όπως σημείωσε, εξάλλου, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής Ματίνα Παγώνη, που έχει μια εικόνα των νοσοκομείων «από μέσα», προϋπόθεση για να υπάρξει άρση του lockdown είναι τα κρούσματα να μειωθούν σταθερά και καθημερινά κάτω από τα 1.000.

Βάσει των στοιχείων αυτών δύο είναι τα σενάρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

  • Το πρώτο θέλει το lockdown να παρατείνεται για τουλάχιστον μία εβδομάδα προκειμένου να αποσυμφοριστούν οι ΜΕΘ στην Αθήνα.
  • Το δεύτερο θέλει τους λοιμωξιολόγους να εισηγούνται στην κυβέρνηση την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα με άνοιγμα του λιανεμπορίου την ερχόμενη Δευτέρα 1η Μαρτίου μόνο με click away και με διαφορετικό SMS όπως πρώτο έγραψε το Newsbomb.gr από τις 18 Φεβρουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση η πρώτη κρίσιμη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων, την Τετάρτη, θα δείξει αν η ζυγαριά για κάποια άρση θα γείρει προς το λιανικό εμπόριο ή προς τα σχολεία δεδομένου ότι αυτοί είναι οι δύο κλάδοι – όπως είπε τη Δευτέρα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη – αποτελούν την προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, δήλωσε βέβαιος το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ ότι η επαναλειτουργία του λιανεμπορίου «θα προηγηθεί κάθε άλλου ανοίγματος» ζητώντας ένα σχέδιο που «θα πάει την αγορά μέχρι το Πάσχα».

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz