Connect with us

Ελλάδα

Κρήτη: 35χρονος στο νοσοκομείο με θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό του με το Astrazenecca

Published

on

Ένας 35χρονος άνδρας από την Ιεράπετρα, που είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca πριν από 12 ημέρες στο εμβολιαστικό κέντρο του Αγίου Νικολάου, διακομίστηκε το πρωί της Δευτέρας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, έχοντας παράλυση από θρόμβωση στο αριστερό του πόδι.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο άνδρας εμφάνισε αρτηριακή θρόμβωση και εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο.  Η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ο άνδρας παραμένει καλά στην υγεία του,ενώ γίνονται εξετάσεις και έρευνες για να φανεί εάν υπάρχει συσχέτιση με το εμβόλιο ή όχι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ανανέωσε ακόμη την παραγγελία για τα εμβόλια της AstraZeneca για μετά τον Ιούνιο, σύμφωνα με νεότερο τηλεγράφημα του Reuters.

«Δεν ανανεώσαμε την παραγγελία για μετά τον Ιούνιο. Θα δούμε τι θα συμβεί» είπε σύμφωνα με το Reuters, διευκρινίζοντας πάντως ότι πρόκειται για «ένα πολύ καλό εμβόλιο».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον προηγούμενο μήνα ενεργοποίησε νομικές ενέργειες κατά της AstraZeneca για τη μη τήρηση του συμβολαίου της, αναφορικά με την παράδοση των εμβολίων της κατά της COVID-19, αλλά και για την απουσία ενός «αξιόπιστου» σχεδίου από την εταιρία, για τη διασφάλιση της εμπρόθεσμης παράδοσης των εμβολίων.

Πηγή:madata.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz