Connect with us

Επικαιρότητα

Κουκάκι: Αστυνομικοί απαίτησαν να μπουν σε σπίτι δίπλα σε κατάληψη και συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη

Published

on

Σκηνές βίας εκτυλίχθηκαν τα ξημερώματα στο Κουκάκι, όταν στην απαίτηση των αστυνομικών να περάσουν μέσα από το σπίτι του για να μπουν σε διπλανό κατειλημμένο κτίριο, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, ζήτησε εισαγγελική εντολή.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 18/12, βρίσκεται σε εξέλιξη τριπλή επιχείρηση εκκένωσης κτιρίων που τελούν υπό κατάληψη στο Κουκάκι, στις οδούς Ματρόζου, Παναιτωλίου και Αρβάλη. Στη διάρκεια των εκκενώσεων, έγινε χρήση χημικών και κρότου λάμψης από την Αστυνομία, ενώ οι καταληψίες πέταξαν αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί μία καταγγελία που έγινε από ιδιοκτήτη διπλανού κτιρίου από αυτό που τελεί υπό κατάληψη στην οδό Ματρόζου, ο οποίος δήλωσε πως ομάδα αστυνομικών ζήτησαν άδεια για να ανέβουν στην ταράτσα του σπιτιού του ώστε να ενισχύσουν την επιχείρηση εκκένωσης. Όπως μετέδωσε το OPEN TV, όταν εκείνος αρνήθηκε και απάντησε ότι αυτό θα γίνει μόνο εάν έχουν εισαγγελική εντολή, οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του, έβγαλαν όπλα μπροστά στα δύο παιδιά του και τον συνέλαβαν

Ήρθαν τα ΜΑΤ είπαν να περάσουν από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό. Ζητήσαμε χαρτί Εισαγγελέα για να περάσουν. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα μας και πήγαν ο άντρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται“. Ζήτησαν χαρτί Εισαγγελέα και σε απάντηση τους έβαλαν κάτω, τους έδεσαν τα χέρια και τους πλάκωσαν στο ξύλο. Πήγα να δω τι γίνεται και μου είπαν: Φύγε γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα.
Είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει το κεφάλι του γιού μου στο πάτωμα της ταράτσας. Ζητήσαμε Εισαγγελέα τους ξυλοκόπησαν και τους πήγαν στην ΓΑΔΑ” είπε η σύζυγος του συλληφθέντα ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Η εκδοχή της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη των γειτόνων: «Αντιδρούσαν»…

Την εκδοχή ότι «αντιδρούσαν στην αστυνομική επιχείρηση» ο πατέρας και το παιδί του που συνελήφθησαν από το γειτονικό σπίτι που γειτονεύει με την κατάληψη της Ματρόζου, διακινεί η ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, «στην επιχείρηση που έγινε στην οδό Ματρόζου, προσήχθησαν και ένας πατέρας με τον γιο του από την ταράτσα του διπλανού κτιρίου (αριθμός 47), στο οποίο διαμένουν. Οι αστυνομικοί τούς αντιλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και -όπως λένε- τους είδαν να αντιδρούν στην επιχείρηση. Οι άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα, όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες. Με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα. Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζονται, ενώ οι έρευνες στα κτίρια συνεχίζονται».

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz