Connect with us

Επικαιρότητα

Κορωνοϊός: Ο Τραμπ «σφραγίζει» με το όνομά του το επίδομα στους Αμερικανούς

Published

on

Πρωτοφανές: Όταν οι Αμερικανοί θα λάβουν το επίδομα των 1.200 δολαρίων, ως βοήθημα για την κρίση του κορωνοϊού, δεν θα μπορούν να ξεχάσουν σε ποιον το οφείλουν – Η εκτύπωση ωστόσο με το όνομα του Τραμπ πάει πίσω την όλη διαδικασία

Περίπου 80 εκατομμύρια Αμερικανοί πρόκειται να λάβουν τις επόμενες ημέρες το επίδομα που θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές δυσχέρειες της πανδημίας. Εν όψει και των προεδρικών εκλογών, ο Ντόναλντ Tραμπ φρόντισε να «σφραγίσει» τα χρήματα αυτά με το όνομά του.


Η επιταγή των 1.200 δολαρίων που θα λάβουν οι πολίτες θα έχει, κατόπιν απαίτησης του προέδρου των ΗΠΑ, το όνομά του τυπωμένο στο κάτω αριστερό μέρος της.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών που το όνομα του προέδρου αποτυπώνεται πάνω σε επιδόματα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Λεπτομέρεια: Το όνομά του Ντόναλντ Τραμπ θα εμφανίζεται στο «υπόμνημα» της επιστολής, καθώς νομικά ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα να υπογράφει τέτοιες εκταμιεύσεις.

«Είναι απολύτως καινοφανές» δήλωσε η Νίνα Όλσον, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της υπηρεσίας δημοσίων εσόδων στην Washington Post.


Άλλα στελέχη του IRS, της εφορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, εκτίμησαν ότι η εκτύπωση του ονόματος στις επιταγές ενδέχεται να καθυστερήσει την όλη διαδικασία και τα χρήματα να φτάσουν αργότερα στους παραλήπτες τους.

Εντούτοις, αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ αρνήθηκαν ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις, λόγω της απαίτησης του προέδρου.

Γεγονός είναι, πάντως, ότι η σχεδιαστική αλλαγή προϋποθέτει επαναπρογραμματισμό των εκτυπωτικών συστημάτων.

Η διαδικασία της αποστολής των επιταγών πρέπει να αρχίσει κανονικά την Πέμπτη.
Οι επικριτές του Ντόναλντ Τραμπ τον κατηγορούν ότι κάνει πολιτική με την οικονομική βοήθεια από το πακέτο των 2 τρισ. δολαρίων που ανακοινώθηκε για την πανδημία.

Πηγή:protothema.gr


Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz