Connect with us

Ελλάδα

Κορονοϊός: Φόβος για τα «ορφανά» κρούσματα της μετάλλαξης – Πόσα και πού έχουν εντοπιστεί

Published

on

Το νέο στέλεχος του ιού έχει εντοπιστεί εκτός από την Βόρεια Ελλάδα, σε Αθήνα και Κρήτη

Συνεχίζει να «καλπάζει» σε όλη την Ευρώπη η νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, με κρούσματα να εντοπίζονται και στην χώρα μας. Η αυξημένη μεταδοτικότητα του νέου στελέχους έχει σημάνει συναγερμό και στις υγειονομικές Αρχές της χώρας μας. Ενδεικτικό είναι ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα εντοπίστηκε ένας μικρός αριθμός κρουσμάτων στην Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, το νέο στέλεχος του ιού έχει εντοπιστεί εκτός από την Βόρεια Ελλάδα, σε Αθήνα και Κρήτη καταμετρώντας μέχρι στιγμής 62 κρούσματα, πολλά εκ των οποίων θεωρούνται «ορφανά». Πάντως, οι λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί καθώς τα εμβόλια μέχρι στιγμής φαίνεται να αποδίδουν απέναντι στη βρετανική μετάλλαξη.

Φόβος των λοιμωξιολόγων είναι το γεγονός μάλιστα ότι το νέο στέλεχος του ιού είναι κατά 50% έως 70% πιο μεταδοτικό κάτι μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερα κρούσματα, ειδικά στην περίπτωση που αυξηθούν τα ορφανά κρούσματα.

Την ίδια ώρα, σήμερα ξεκινά από το ακριτικό Καστελόριζο ο μαζικός εμβολιασμός σε νησιά με κάτω από 1.000 κατοίκους. Ήδη έφθασαν στο νησί 222 δόσεις του εμβολίου.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν 842 νέα κρούσματα κορονοϊού, 283 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι ενώ έχασαν τη ζωή τους 21ένας συνάνθρωποι μας.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz