Connect with us

Ελλάδα

Κορονοϊός: Υποχωρούν οι νοσηλείες, όμως εξακολουθούν να καταγράφονται σοβαρά περιστατικά

Published

on

Μετά από αρκετούς μήνες οι νοσηλευόμενοι λόγω κορονοϊού, έχουν υποχωρήσει στα επίπεδα κοντά στις 3000. Παραμένουν όμως περισσότεροι από 550 οι διασωληνωμένοι. Η πορεία της επιδημίας στην Αττική.

Ιδιαίτερα αισιόδοξη ήταν η χθεσινή καταγραφή στα στοιχεία του ΕΟΔΥ σχετικά με τις νέες εισαγωγές λόγω κορονοϊού στις 23/5 στα νοσοκομεία της Επικράτειας, καθώς αυτές υποχώρησαν σε κάτω από τις 200. Την ίδια στιγμή όμως σε πάνω από 550 παραμένουν οι διασωληνωμένοι ασθενείς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες χθες οι νέες εισαγωγές έφτασαν και πάλι τις 250.

Η επιδημία με βάση τους σκληρούς δείκτες της, δηλαδή τις νέες νοσηλείες και τις διασωληνώσεις, φαίνεται να υποχωρεί. Όμως αυτό συμβαίνει με σχετικά αργό ρυθμό και απαιτείται σημαντική προσοχή. Παρόλ’ αυτά το γεγονός ότι χθες είχαμε 250 νέες εισαγωγές αλλά περίπου 400 εξιτήρια, αποτελεί ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι πλέον η επιδημία δεν προκαλεί εκτεταμένα σοβαρή νόσηση.

Συνολικά πλέον οι νοσηλευόμενοι λόγω covid στα νοσοκομεία, είναι της τάξης των 3040, μειωμένες κατά 25% και πλέον σε σχέση με πριν από 2 εβδομάδες. Η συγκεκριμένη εξέλιξη επιτρέπει την επικράτηση της άποψης ότι το ΕΣΥ αποσυμπιέζεται, όμως την ίδια ώρα η επιβεβαίωση και πάλι πάνω από 2000 κρούσματα επιβάλλει τη συγκράτηση όσον αφορά την απαλλαγή μας από τον θανατηφόρο ιό.

Να σημειώσουμε εδώ ότι τα χθεσινά κρούσματα ήταν σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με αυτά που ανακοινώθηκαν τις “προηγούμενες Τρίτες” μία ημέρα που θεωρείται ιδιαίτερα χαρακτηριστική για την πορεία της επιδημίας. Από την άλλη βέβαια έδειξε ότι ακόμη απέχουμε αρκετά από την επιβεβαίωση νέων κρουσμάτων κοντά στα 1000, αριθμός που θα καταδεικνύει την ουσιαστική υποχώρηση του τρίτου επιδημικού κύματος.

Αποσυμπίεση στο ΕΣΥ

Σχετικά με τη μείωση των νοσηλειών, αξίζει να επαναλάβουμε τις αναφορές της καθηγήτριας κας Βάνας Παπαευαγγέλου, την προηγούμενη Παρασκευή. Όπως είπε, “σημαντική αρχίζει πια να είναι και η αποσυμπίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ο αριθμός των νέων εισαγωγών έχει μειωθεί, με τον ΕΟΔΥ μάλιστα εχθές, για πρώτη φορά μετά από πολλές εβδομάδες, να ανακοινώνει λιγότερες από 300 εισαγωγές στην επικράτεια”.

“Ελπίζουμε αυτή η πτωτική πορεία να συνεχιστεί. Βέβαια ακόμα και σήμερα περισσότεροι από 3.000 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται λόγω κορονοϊού. Σημαντική μείωση των νοσηλειών παρατηρούμε στην Αττική κατά 20%, στη Θεσσαλονίκη κατά 35%, ενώ αντίθετα λόγω του αυξημένου φορτίου στη Δυτική Ελλάδα αυξάνει ο αριθμός των νέων εισαγωγών, τόσο στην Πάτρα όσο και στα Ιωάννινα. Σημαντικό είναι να επισημανθεί ότι ο αριθμός των νέων εισαγωγών δεν μειώνεται όσο γρήγορα θα περιμέναμε, καθώς συνάνθρωποί μας άνω των 65 ετών εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να μολύνονται, να νοσούν βαριά και να χρειάζονται νοσηλεία”.

Η επιδημία στην Αττική

Για μια ακόμη φορά η Αττική δείχνει ότι οδηγεί τις εξελίξεις όσον αφορά στην πορεία της επιδημίας. Εδώ με βάση και τα χθεσινά στοιχεία τα νέα κρούσματα διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα, λόγω και των μεταλλάξεων. Χθες ανακοινώθηκαν 1151 ήτοι 20% λιγότερα έναντι μία εβδομάδα πριν, όμως οι αναλύσεις στα λύματα έδειξαν ότι ο αριθμός αυτός θα διατηρηθεί.

Σημειώνεται ότι σχεδόν το 48% των νέων κρουσμάτων επιβεβαιώθηκε χθες στην περιοχή της πρωτεύουσας, ,πολύ κοντά δηλαδή στο αντίστοιχο ποσοστό μία εβδομάδα πριν, δηλαδή στο 50%.

Πηγή: news247.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz