Connect with us

Ελλάδα

Κορονοϊός – Τσιόδρας: Ανησυχώ για τα Βαλκάνια

Published

on

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή (10/07) μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και αποφασίστηκαν νέα μέτρα συμμετείχε και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν επιτρέπεται καμία χαλάρωση. Το άνοιγμα της χώρας πρέπει να γίνεται με πρώτο μέλημα την ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών»Επέμεινε, δε, στην αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών κανόνων που έχουν προβλεφθεί, στην εντατικοποίηση των ελέγχων και στη λήψη πρόσθετων προστατευτικών μέτρων, ειδικά στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Τσιόδρας – όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου- τόνισε την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης και την ανησυχία του για την υγειονομική κατάσταση στα Βαλκάνια.

Σημειώνεται ότι τα πρόσθετα μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση και τα οποία στοχεύουν κυρίως στις αφίξεις από γειτονικές βαλκανικές χώρες είναι τα εξής:

  • Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου στον Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν.
  • Η υποχρέωση του Passenger Locator Form (PLF) παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
  • Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz