Connect with us

Ελλάδα

Κορονοϊός: Τρεις νεκροί σε λίγες ώρες – Στους 691 οι νεκροί στην Ελλάδα

Published

on

Ολοένα και μεγαλώνει η μαύρη λίστα των θανάτων από τον ιό στη χώρα μας.

Μια 92χρονη είναι το τρίτο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από την πανδημία στους 691.

Η ηλικιωμένη νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ και είχε υποκειμένα νοσήματα.

Νωρίτερα, κατέληξε ένας 73χρονος που νοσηλευόταν σε απλή κλίνη του ΑΧΕΠΑ και ένας 86χρονος που νοσηλευόταν από τις 25 Οκτωβρίου, επίσης σε απλή κλίνη στον Ευαγγελισμό.

Και οι δύο έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Τσιόδρας: Το σύστημα Υγείας θα πιεστεί τις επόμενες μέρες

Το σύνολο των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τις 1.600 μέσα σε 7 ημέρες, ενώ από το τέλος Οκτωβρίου και μετά έχει αυξηθεί η μεταδοτικότητα του ιού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Αναφορικά με τα τεστ, όπως είπε αυτά εικοσαπλασιάστηκαν τον τελευταίο μήνα. Ειδικότερα η άνοδος στα τεστ ξεπερνά το 9% το τελευταίο δεκαήμερο.

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε πως το σύστημα Υγείας θα πιεστεί τις επόμενες ημέρες, καθώς περισσότεροι άνθρωποι μπαίνουν στα νοσοκομεία παρά παίρνουν εξιτήριο. Σύμφωνα με τον ίδιο οι διασωληνωμένοι βρίσκονται στους 191 οι τις τελευταίες ημέρες, ενώ στο 78% βρίσκεται η κάλυψη κλινών ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη και στο 66% στην Αττική.

Στην ηλικία άνω των 65 ετών όπου κλιμακώνεται ο κίνδυνος για επιπλοκές, έχουμε περισσότερα από 1.000 άτομα με τον ιό. Γίνονται περισσότερα από 20.000 τεστ καθημερινά σε όλη την Ελλάδα – Αυξάνεται η θετικότητα στα τεστ, ξεπερνά το 9%. Από τις 26/10 και μετά μπαίνουν περισσότεροι άνθρωποι στα νοσοκομεία από ότι βγαίνουν – Νοσηλεύονται και άνθρωποι ηλικίας 45 – 54 ετών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή οι θάνατοι αφορούν κυρίως τους ηλικιωμένους ανθρώπους άνω των 75 ετών, ωστόσο παρατηρείται μία μικρή αύξηση και στην αμέσως προηγούμενη ηλικιακή ομάδα.

Όπως είπε, ποτέ ξανά στη σύγχρονη ιστορία δεν είχαμε 1.600 ασθενείς με πνευμονία να νοσηλεύονται ταυτόχρονα.

Ο καθηγητής έκρουσε «καμπανάκι» κινδύνου εκφράζοντας φόβους μήπως τα fake news επηρεάσουν την αντίδραση του κόσμου απέναντι στην επιδημία και στο εμβόλιο.

Πηγή: newsbomb.gr

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz