Connect with us

Ελλάδα

Κορονοϊός: Τι είναι το υγειονομικό διαβατήριο – Ποιοι θα το χρησιμοποιούν

Published

on

Η πανδημία παραμένει σε έξαρση επαναφέροντας τη συζήτηση για την ανάγκη δημιουργίας υγειονομικών διαβατηρίων.

Σύμφωνα με τους Financial Times ήδη 5+1 αεροπορικές εταιρείες ετοιμάζονται να επιτρέπουν τα ταξίδια στις διεθνείς πτήσεις μόνο σε επιβάτες που θα διαθέτουν ψηφιακά πάσο υγείας.

Ο Τζον Γκάπερ υποστηρίζει ότι γραφεία και δημόσιοι χώροι ενδεχομένως να σκανάρουν εφαρμογές κινητών τηλεφώνων που θα συνδέουν την απόδειξη εμβολιασμού ή ένα αρνητικό τεστ με ψηφιακές ταυτότητες πριν να επιτρέψουν σε οποιοδήποτε την είσοδο.

Οι πέντε εταιρείες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των FT, χρησιμοποιούν μια πλατφόρμα με τίτλο CommonPass που αποθηκεύει μόνο περιορισμένα δεδομένα στο κινητό του επιβάτη – έναν κώδικα QR που δείχνει ότι πληροί τις προϋποθέσεις για είσοδο στο αεροπλάνο.

Όπως επισημαίνει ο Γκάπερ «οι κυβερνήσεις που δεν θα καταστήσουν υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς θα στηριχτούν σιωπηλά σε επιχειρήσεις και οργανισμούς για να το κάνουν αντ’ αυτών. Οι τελευταίοι θα υποχρεωθούν έτσι να πάρουν αντιδημοφιλείς αποφάσεις, πρέπει, όμως, να τους επιτραπεί ή και να ενθαρρυνθούν να προστατεύσουν τους πελάτες και τους εργαζόμενούς τους».

Με πληροφορίες από Τα ΝΕΑ

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz