Connect with us

Επικαιρότητα

Κορονοϊός: Πώς θα γίνονται οι γάμοι και οι βαπτίσεις το καλοκαίρι στην Ελλάδα

Published

on

Για ένα διαφορετικό καλοκαίρι λόγω κορονοϊού έκανε λόγο ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της Ιατρικής σχολής Αθηνών, Νίκος Σύψας μιλώντας στο OPEN διευκρινίζοντας τι θα γίνει με τους γάμους και τις βαπτίσεις αλλά και το πώς θα πηγαίνει ο κόσμος με ασφάλεια στην παραλία.

Ο κ. Σύψας μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Open, για τις ιδιαίτερες συνθήκες που θα επικρατούν το καλοκαίρι και διευκρίνισε τι θα γίνει με τους γάμους που είναι προγραμματισμένοι.

«Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν, αλλά θα πρέπει να τηρηθούν κάποιοι κανόνες. Για παράδειγμα, οι καλεσμένοι θα πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους και θα πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά σε κάθε τραπέζι» ανέφερε και πρότεινε πως ο αριθμός των καλεσμένων θα πρέπει να είναι σχετικά μικρός και κάτω από 250 άτομα.

Μιλώντας για τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ που αναμένεται να ανοίξουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, τόνισε: «Θα υπάρχουν πολύ λιγότερα τραπέζια μέσα και κάποια περισσότερα έξω, που είναι πιο ασφαλές. Επίσης, θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα».

Όσο για τις παραλίες, ο κ. Σύψας τόνισε πως στις παραλίες θα πρέπει να τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων μεταξύ των ανθρώπων, ανέφερε: «Δεν θα επιτρέπεται συνωστισμός για τις οργανωμένες παραλίες. Και εκεί θα βγουν συγκεκριμένες οδηγίες».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Τραμπ που πρότεινε ενδοφλέβια χορήγηση αντισηπτικού και ακτινοβόληση ασθενών, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, δήλωσε: «Οι δηλώσεις και οι πράξεις του Προέδρου με ξεπερνούν ως επιστήμονα. Δεν μπορώ καν να σχολιάσω. Το θέμα είναι μήπως κάποιος Έλληνας πολίτης το πιστέψει και πιει απολυμαντικό. Θα πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο. Θα κινδυνεύσει από το απολυμαντικό και όχι από τον ιό».

Πηγή:madata.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz