Connect with us

Ελλάδα

Κορονοϊός-Πρύτανης ΑΠΘ: Ξεμπλοκάραμε αλλά δεν εφησυχάζουμε – Καλά νέα για τα λύματα της Θεσσαλονίκης

Published

on

«”Ξεμπλοκάραμε” αλλά δεν εφησυχάζουμε»,  τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου στον Real Fm 107,1 αναφορικά με τα αποτελέσματα των τελευταίων μετρήσεων που έγιναν από τη διεπιστημονική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στα λύματα του πολεοδομικού συγκροτήματος και τα οποία αποτυπώνουν την επιδημιολογική εικόνα της περιοχής και την εξέλιξη στο «μέτωπο» του κορονοϊού.

Όπως εξήγησε ο κ. Παπαϊωάννου που είναι επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας που διεξάγει την έρευνα και παρακολουθεί τη συγκέντρωση του γονιδιώματος του SARS-Cov-2 στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης, η μέση τιμή αυτής της εβδομάδας σε σχέση με τη μέση τιμή της προηγούμενης είναι μειωμένη κατά 36%.

Στα επίπεδα της 26ης -27ης Οκτωβρίου

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική και αναμένεται να αποτυπωθεί και σε επίπεδο κρουσμάτων μέχρι την επόμενη Κυριακή και Δευτέρα. Όπως υπογράμμισε ο κ. Παπαϊωάννου, βρισκόμαστε στα επίπεδα περίπου της 26ης και 27ης Οκτωβρίου. Επισήμανε δε πως τις επόμενες μέρες ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη θα κινείται σταθερά κάτω από τα 400 ημερησίως.

«Ναι μεν πάμε καλύτερα αλλά δεν εφησυχάζουμε», είπε ο κ. Παπαϊωάννου προσθέτοντας πως «δεν είμαστε στο επίπεδο εκείνο που θα μας επιτρέψει να συζητήσουμε την οποιαδήποτε άρση του όποιου μέτρου».

Εύκολο ένα… ριμπάουντ

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επανεκκίνησης τομέων της οικονομίας ο πρύτανης του ΑΠΘ επέμεινε στην ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων, καθώς το «ιικό φορτίο υποβόσκει» και «είναι πολύ εύκολο να γίνει το ριμπάουντ προς τα πάνω όπως έγινε στις Βρυξέλλες και στο Άμστερνταμ».

Ακούστε όλα όσα είπε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου για την εξέλιξη της διασποράς του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη:

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz