Connect with us

Ελλάδα

Κορονοϊός – Παγώνη: Τα σχολεία δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο κλειστά

Published

on

«Θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή, κάνοντας τα τεστ και τα παιδιά και οι καθηγητές σε τακτά διαστήματα»

Σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων, για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων. Από την πλευρά της η πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, ανέφερε ότι τα σχολεία δεν μπορούν να παραμείνουν κλειστά και ειδικότερα η Γ’ Λυκείου που έχει μπροστά της της Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Πλέον, η πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων της εκπαίδευσης, εάν δοθεί το «πράσινο φως», αναμένεται όπως όλα δείχνουν να πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega η κυρία Παγώνη, «τα σχολεία δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο κλειστά. Θα πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερη προσοχή, κάνοντας τα τεστ και τα παιδιά και οι καθηγητές σε τακτά διαστήματα».

«Το άνοιγμα σχολείων και καταστημάτων ενδέχεται να αυξήσει τα κρούσματα κορονοϊού, κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν όλα τα υγειονομικά μέτρα, όπως οι αποστάσεις και η αποφυγή του συνωστισμού», ανέφερε η κ Παγώνη συμπληρώνοντας πως αν τηρηθούν τα μέτρα η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη και με βάση αυτό «θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα».

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι θα πρέπει να ανοίξουν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου και ο εμβολιασμός να κινηθεί ταχύτερα αλλά και να φύγει ένα βάρος από τους υγειονομικούς.

«Πρέπει να αυξήσουμε ταχύτητα. Να ανοίξουν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα και να ενισχυθούν με προσωπικό για να τρέξουμε τον εμβολιασμό».

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz